Trerätters gomiddag!

Idag har jag och mina småsyskon med respektive lagat och ätit middag ihop, så nu sitter man här mätt och belåten! 
 
Förrätt: Laxröra med räkor i tunnbrödskorg
 
Det här behöver du (4 personer):
4 mjuka tunnbröd
200 g skalade räkor
200 g gravad lax
2 hårdkokta ägg
1/2 dl färsk hackad dill
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs
 
Såhär gör du:
Tryck försiktigt ned tunnbröden i en kopp så att det formar en liten korg. Klipp bort överflödiga kanter. Sprödvärm i ugnen 5 min i 250 grader. 
 
Hacka lax, dill & ägg och blanda ihop med räkor, creme fraiche och majonnäs. Fördela i tunnbrödskorgarna och garnera med räkor och dillkvist.
 
 
Huvudrätt: Smördegsinbakad fläskfilé, rostade rotfrukter och svampsås
 
Det här behöver du (4 personer):
500 g fläskfilé
1 färdigutkavlad smördegsplatta
1 burk cantadouost (vitlök och örter)
smör
salt
peppar
 
6 morötter
8 potatisar
1 squash
1 liten bit kålrot
2 röda paprikor
olivolja
salt
peppar
 
färska champinjoner
1 gul lök
5 dl vispgrädde
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk soja
smör
salt
 
Såhär gör du:
Skala potatisen, kålroten och morötterna, dela dem i klyftor och koka dem 5 minuter. Kärna ut och dela paprikorna i klyftor. Skär squashen i skivor. Häll lite olivolja på botten i en långpanna, fördela rotsakerna över och salta och peppra efter smak. Rör om, rosta i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
 
Putsa filén ren från hinnor, skär sedan 2-3 cm tjocka skivor och stek dem i lite smör på var sida så att de får färg. Salta och peppra. Lägg ut halva smördegsplattan i en ugnsfast form. Fördela fläskfilébitarna på smördegen, klicka cantadouost på fläskfiléskivorna och täck med den andra halvan av smördegen så att inga lufthål finns. Pensla med ägg och grädda i ugnen ca 15-20 minuter i 200 grader.
 
Skiva champinjonerna i mindre bitar, hacka löken fint. Stek dem i lite smör så att de får färg. Häll på grädden och koka upp. Lägg i köttbuljongen, soja och salt efter behag och låt småputtra ca 5 minuter.
 
 
Efterrätt: Marängsviss
 
Det här behöver du (4 personer):
2 bananer
1 påse maräng
2 liter vaniljglass
3 dl vispgrädde
chokladsås
 
Såhär gör du:
Det här är en efterrätt som jag brukar låta var och en arrangera själv. Jag skivar bananerna, häller upp marängerna, vispar grädden och ställer fram allting så att var och en får ta det som de gillar. Själv gillar jag allt ihop, men har i ärlighetens namn aldrig riktigt förstått gräddens funktion i det hela. 
 
 
Elsa tog en powernap under Nils älgfilt ♥
 
Erik och Kennet gjorde oss sällskap i en match av Absolut överens, och kvällens vinnare? Det var ju såklart jag och Emil, dreamteam! Tack för en trevlig kväll ♥


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0