En stund på tu man hand...

Tog lite kvalitetstid med Felix ikväll, en ordentlig runda och sen ett kvällsdopp på det. Lycklig hund, lycklig matte.
 
 

Sommar sommar sommar!

Jag kan inte förstå att det är sant - vilket väder vi har! Jag försöker utnyttja varenda minut till fullo, vara ute och sola och arbeta på gården och grilla. Ikväll sitter jag dock här med världens huvudvärk efter en hel dag ute i solen.. och för lite vatten såklart! Marcus började sent idag, så när vi slängt i oss frukosten skyndade vi oss ut för lite arbete på gården! Gräset blev klippt, cykelsitsen monterad, häcken rensad och vattnad och dessutom hann Marcus med att gräva ut lite i trädgården! Nu har vi grävt ur ca halva ytan, så framåt går det även om det inte går jättefort. Syrran och Elsa kikade förbi, och vi bestämde oss för att det var dags för barnen att premiärbada ute i baljan. Jag hade tänkt mig att de skulle plaska och skratta och njuta av denna stund tillsammans, som de vattendjur de är.. men icke! Kanske skulle vi ha presenterat denna aktivitet för dem vid en annan tidpunkt, när de inte var så trötta - för några skratt blev det inte! Däremot blev det ca fem minuters snabbdopp med skrik och tårar. Inte riktigt som jag tänkt mig, nej. Men det verkar som om det tänkt bli fler soliga dagar, så vi får väl göra ett nytt försök en annan dag. Nils somnade i alla fall gott i vagnen efteråt, så badet var inte helt förgäves! 
 
 
 
 
En premiärtur på cykeln tog vi också, upp till Nisse på hans kontor. Jag tror att Nils gillar att sitta där bak på cykeln och filosofera bakom mamma, men stannar man blir grabben missnöjd ska ni veta! Det kommer nog att bli en och annan tur på den där cykeln i sommar, hoppas jag!
 
 
Till middag blev vi bjudna på grillat hos svärmor och svärfar, supergott och supertrevligt. Nils kusiner, Max och Emil, var också där och det är så roligt att se honom sitta där och iaktta dem när de leker och busar. Och att se hur Max och Emil interagerar med Nils, att de ibland landar och leker på hans nivå en stund innan det åter igen blir full rulle med brottning och kullerbyttor och bandyspel. Ja, barn är fantastiska! 
 

Babyboom och babysjuka!

Tre av våra kompispar väntar bebis nu i maj och två av de små liven har hunnit kika fram! Nummer två kom till världen så sent som i morse! Jag har verkligen längtat och längtat och längtat till denna månad och babyboomen! Tänk att snart kommer vi att få göra bebisbesök hos tre olika små bebisar och hälsa dem välkommen till världen! Gud så himla mysigt! Inte konstigt att man blir lite bebissjuk, och börjar längta efter att själv ha en liten bebis igen!

Sommar i maj

Solen är här och vi är ute på vift från morgon till kväll, hälsar på tidiga semesterfirare och handlar och gräver i det blivande trädgårdslandet och går på promenader och bara har det fantastiskt!

Idag fick jag hjälp av Marcus med utgrävningarna i landet innan han drog på jobbet! Och cykeln hämtade jag hem från service, så snart ser ni mig och Nils svischa förbi på väg ut på äventyr! Efter lunch tog jag och Nils en promenad på byn och gjorde bort lite ärenden - banken och posta brev och handla till dagens middag! Nina och Jossan kommer hit och grillar och myser i eftermiddag!

Just nu vilar Nils middag, jag sörplar i mig en av Marcus hemmagjorda isglassar med mangosmak! Fast jag borde nog passa på att göra marinaden till kycklingen innan Nils bestämmer sig för att vakna..

Oj, nu var det visst försent för det..
 
 

Drömmar om ett trädgårdsland

När jag var liten brukade både min mamma och min mormor plantera i trädgårdsland, och jag har alltid tänkt (trots att mina fingrar är allt annat än gröna) att det där med trädgårdsland måste vara något för mig! Jag har aldrig haft något land att plantera i, men när vi köpte huset för tre år sedan så föddes ändå en tanke om att anlägga ett litet land och plantera lite grönsaker, några potatisar och lite blommor. Och i år tänker jag göra verklighet av mina drömmar om det där trädgårdslandet. Just nu sitter jag därför och läser på för fulla muggar, planerar hur det ska se ut och vad jag ska plantera för något. Det är ju en konst det här med trädgårdsland, så jag satsar på några säkra kort + några riktiga chansningar. Jag tror att jag ska lägga geoduk, placera ut pallkragar och lägga stenplattor mellan = så lite ogräsrensning som möjligt! Sen finns det ju hur mkt som helst som man kan testa plantera - potatis, jordgubbar, morötter, rädisor, sallad, ärtskidor och olika typer av blommor! Blåklint och tulpaner är två av mina absoluta favoritblommor, och tulpaner har vi redan två plantor utmed väggen som blommar varje år - en gul och en röd. Men blåklint, det känns som ett måste i mitt lilla land!
 

Dagarna som passerar

Igår på förmiddagen gick jag och Nils på familjecentralen för att träffa andra mammor och barn. De nya lokalerna är ju så himla himla fina! Efteråt följde syrran och Elsa oss hem en stund, åt lunch och surrade och såg babblarna -  såklart! På eftermiddagen hann vi med flera promenader och så fick vi besök av både Hanna och Nina. Det var med andra ord full rulle igår, och idag känner jag mig väldigt väldigt trött.. Nils vilar middag och jag tänker göra honom sällskap innan vi tar itu med dagens sysslor - vilka de nu är?
 
På familjecentralen finns det massor att leka med..
 
Nils och moster ser på Babblarna, myspluttar!

Små mjuka bebisfötter

Små mjuka bebisfötter kan ju vara något av det sötaste som finns! Vuxna fötter däremot - inte så sött! Det är ju svårt att göra sina fötter små igen, men däremot finns det massvis med produkter och metoder för att få fötterna mjuka. Mina fötter förvandlades under graviditeten (jag kunde ju inte se dem och visste inte att de inte mådde sådär jättebra där under klotet) och jag har gömt de där fötterna väl hela långa vintern för att inte avslöja hur läskiga de är! Nu börjar man ju kunna förstå att det kommer att komma ännu en sommar där fossingarna ska ut ur strumporna och ner i det härliga gräset, så när jag fyllde år önskade jag mig en behandling Baby foot. Det ska vara någon typ av mirakelkur. Ner med fötterna två timmar i ett par "strumppåsar", flagna två veckor och tada! fötterna är mjuka som en bebisrumpa! Hoppas jag! Ikväll ska jag och min mycket goda vän Nina i alla fall testa denna mirakelkur! Någon bild på mina tråkiga och ledsna fötter tänker jag självklart inte bjuda på, så ni kan sluta oroa er. Jag vet nämligen att jag inte är ensam om att ogilla vintertrötta vuxenfötter. 
 
Så här ska jag spendera denna fredagkväll...
 
och om två veckor förväntar jag mig att mina fötter ser ut ungefär såhär! 

Aprilväder i maj - ogillas!

Vilket tråkigt väder vi har idag - aprilväder i maj! Jag vill inte gå ut så jag försöker söva Nils inomhus i vagnen, och hoppas att han ska finna sig i det och sova som en stock. Han är inte van det. Antingen brukar han vila middagen i min famn inne eller i vagnen utomhus. Just nu ligger han i hallen och jag hör hur han smaskar på nappen och har det mysigt - men sover det gör han minsann inte. Han undrar kanske vad jag sysslar med? 
 
Jag sitter och kikar på bilderna från fotograferingen som Nils fick i doppresent. Louise skickade över bilderna igår och jag hann bara ögna igenom dem. Så nu tar jag mig en närmare titt, och många av bilderna blev riktigt fina. Alla bilder levererades både i färg och i svartvitt, det gillades. Lägger bilderna som ska framkallas i en mapp på skrivbordet så går det snabbt att framkalla när det är dags. Kanske dags att knåpa ihop en ny fotobok också, för hittills finns det inte en enda fotobok där Nils är med, dvs 2012 är fortfarande inte redigerat. Jag har framkallat fotoböcker både från photobox och från fujidirekt tidigare, men trivs bäst med färg, form och pappret från fujidirekt. Vad brukar ni framkalla (foton, fotoböcker eller annat), vart framkallar ni ifrån och hur tycker ni om resultatet? Tar gärna emot tips! Här kommer några av mina favoriter från fotograferingen med Louise:
 
 
 
 
RSS 2.0