Att bli storebror

De allra första dagarna sprang Nils till Malte så fort han skrek, kastade sig i princip över honom och ville hålla och krama och stryka och nypa och dra och slita. Nyfiken och ivrig att få vara delaktig i det nya. De senaste dagarna har det där första spännande lagt sig och Nils lyfter knappt på huvudet för att titta på Malte när han skriker, han närmar sig sin lillebror allt försiktigare varje dag och trots att han fortfarande inte har ett hum om hur hårt man kan krama och pussa lillebror så märks det att allt vårt tjat om att vara försiktig med Malte sakta men säkert gett resultat. Än så länge tycker Nils att det är ganska okej att bli storebror och presenterar glatt lillebror som "Atte" för alla nyfikna som undrar vad lillebror heter. När Malte ligger på mattan och tränar nackmusklerna ligger Nils gärna bredvid och håller honom sällskap. 
 
 
 

Malte har kommit till världen!

Klockan 8.04 i onsdags kom äntligen Malte till oss! 3805 gram tung och 51 cm lång, och helt fantastiskt underbar! Tänkte plita ner en förlossningsberättelse när jag får tid, men just nu är det full rulle här hemma (hade hunnit glömma hur mycket amning det faktiskt är så här i början innan mjölken runnit till ordentligt). Vi kom hem i fredags, hämtade Nils och sen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Vi har valt att inte ta emot så mycket besök såhär i början, både för vår egen skull och för att Nils ska få möjlighet att i lugn och ro bekanta sig med lillebror. Men nu börjar vi känna hur vi längtar efter att få visa upp vårt nytillskott så imorgon hoppas vi både på besök och kanske tar vi barnen på promenad i syskonvagnen om det inte blir för varmt. Vi får se. Gott mår vi i alla fall 
 
En stolt pappa på väg hem från BB med lille Malte.
 

 
Hemma i pappas släktvagga.
 
 
 

Soliga sommardagar!

Vilka härliga sommardagar vi har! Vi ägnar dagarna åt att dricka kaffe hos folk, bada och äta glass. Utan glass och bad vore de här dagarna outhärdliga. Igår var vi till Korsträsk och ikväll har jag och syrran tagit ett dopp i Påle. Så härligt! Imorgon planerar jag för ett nytt besök i Korsträsk, så får vi se om det blir som jag tänkt eller inte! 
 
Ligger och njuter i mitt svala sovrum. Svärföräldrarna har köpt och lånat ut sin AC till oss, så vi har monterat den ikväll och nu ser jag fram emot en god natts sömn. 
 
Badstranden i Korsträsk. 
 

Nils har börjat tycka att det här med kallt badvatten ändå är helt okej! 

Rastning av hund på Selholmen igårkväll. 

Ännu en dag utan bebis

Ingen bebis idag heller. Vi har fått sysselsätta oss med annat. På förmiddagen åkte jag och Nils till brorsan där det bjöds på lugn och ro, kaffe och palt och mysigt sällskap. Nils vandrade efter morbror John som en svans på gården. På eftermiddagen har vi varit hos svärmor och svärfar, ätit grillat och Nils har badat i baljan. 
 
Nils svansar efter morbror John. Härligt att bo på landet, slippa oroa sig för bilar och bäckar och annat farligt.

Strandhäng

Det blev en härlig dag igår också! Vi åkte till Pålsträsk tillsammans med Linnea. Jag älskar att bada och har alltid gjort det! Med åren har första doppet blivit jobbigare och jobbigare att få till, men eftersom jag vet så skönt det är när det är gjort så gör jag det ändå! I år är första året som jag försöker få Nils att bada utomhus. I Sikforspoolen var det för kallt och i Pålsträsk var det också för kallt! En riktig liten gnällig badkruka är vad jag har med mig till stranden! Nåja, när han blir äldre kanske han lär sig gilla det mer! Så får han hänga på stranden så länge, medan mamma badar och badar och badar! För att mysa på filten och käka melon och leka med Linneas hatt, det är roligt minsann! 
 
 Idag har vi handlat och gått på marknaden och sovit middag och haft främmande av min storebror med familj. En riktigt skön mysdag utan en massa måsten! Nu regnar det ute och vi roar oss med att se Mamma Mu - såååå himla bra! 

I väntans tider!

Ja, nu tycker jag faktiskt att bebisen kan komma! Haft två kvällar/nätter med förvärkar så att jag tänkt att nu är det på gång, men icke! Ingen bebis. Och nu har det varit lite lugnare ett par dygn, så nu har jag tappat hoppet på att det är på gång ens! 

Det positiva är ju att solen äntligen är här och att man kan vara ute i värmen och må gott och bara ha det alldeles underbart! Igår hade Marcus ledig dag, vi ordnade här hemma på gården och sen åkte vi till Sikforspoolen för ett dopp och lite mys i solen. När vi kom hem fyllde vi poolen som Nils fick i 2-årspresent med vatten och Nils badade i en timme medan vi grillade kotletter. En jättebra dag! Idag tog vi sovmorgon och nu väntar vi på att Linnea ska dyka upp! RSS 2.0