Lugna puckar denna helg!

Efter mina fyra första arbetsdagar kändes det väldigt skönt med lite helgledigt. Marcus har jobbat i helgen, men jag och Nils har mest varit på hemmaplan eller härikring. Vi har sovit, ätit, tvättat, lagat mat och åkt bob - såklart! På veckorna är jag alldeles för trött för att laga mat och dessutom vill jag att Nils ska få mat i någorlunda tid och därför försöker jag laga så mycket mat jag bara kan på helgerna! I helgen har jag gjort korvstroganoff och blomkålsris (det var ju jättegott med blomkålsris!), biffar och broccoli-/blomkålsmos, fläskfilé med rättikagratäng och sås, och ikväll har jag fixat en supergod coleslaw! 
 
Tyckte det lät så roligt ikväll när Marcus kommit hem. Han hade gjort i ordning frukt (tror jag att det var?) som Nils ville ha. Han stod och gnällde vid Marcus fötter och då säger Marcus "gå och sätt dig i spisen då!" varpå Nils knatar iväg och sätter sig och väntar i våran öppna spis. Det lät verkligen för roligt. 
 
Nej, nu ska jag dricka en kopp kaffe och varva ner innan det är dags för sängen och imorgon är det dags för jobbet igen - spännande! Inte alla som kan säga att de har ett spännande jobb, men det har jag minsann! Jag vet nästan aldrig vad som ska hända och vad jag ska pyssla med när jag går på jobbet. Fast det är klart, en plan har jag ju förstås! Lärde mig på universitetet att "en bra pedagog har en plan, en dålig följer den" = det är viktigt att komma förberedd, men det är också viktigt att anpassa sig efter de omständigheter som råder (tex. elevernas dagsform, oförutsedda händelser eller annat som poppar upp!) Precis så brukar jag tänka de gånger då det känns som att det aldrig blir som jag planerat, att det liksom hör till hela lärarkonceptet!
 
Nils sitter i öppna spisen och äter Kiwi med gungälgen som bord.

En lättnadens suck!

Herregud så bra det gick idag! Nils somnade i vagnen på väg till förskolan och sov till 14.30 (alltså 3 timmar!) och jag hämtade honom vid 16-tiden! Han var glad och sprallig och följde med mig hem utan större protester! Så skönt! Och nu sover lilleman gott i sin säng här hemma.
 
För mig har det också varit en bra dag på jobbet! Så roligt att träffa alla kollegor igen och peppa inför kommande termin! Känner mig lite som en yr höna än så länge, irrar runt och försöker få lite ordning. Längtar efter barnen som kommer imorgon! En skola utan elever, det är ju som ingen skola - säger ju sig självt!

Låt morgondagen komma!

Nu är jag redo för morgondagen! Maten är fixad, kläderna framlagda och sambon instruerad (in i millimetern, stackarn!). Det är nämligen han som kommer lämna på förskolan och han kommer garanterat sköta det galant, men jag har väldigt stort behov av kontroll och nu tycker jag att det är superduperläskigt att det inte är jag som lämnar Nils. Kanske främst eftersom det är tänkt att Nils ska vila middag i vagnen när han lämnas på förskolan och jag hoppas verkligen att det ska funka som vi tänkt. Av erfarenhet så vet jag att det ju inte är så säkert. Dessutom är min sambo något av en tidsoptimist, och vad tycker kontrollfreak som jag om det? Ja, det driver mig förstås till vansinne och gånger som de här gör det mig extremt orolig. Åh vad jag önskar att jag kunde vara på två platser samtidigt! Jag ska försöka uppdatera imorgon om hur det hela fortlöpte, om jag orkar efter min första arbetsdag på nästan två år! 

Nej, nu ska jag sluta grubbla och oroa mig och istället ta fram boken som jag läser just nu och läsa ett par rader innan det är dags för mig att sova! Boken förresten, Livet efter dig, rekommenderar jag verkligen! En riktig mysbok! Nu blir vi fler ♥

Jag tog visst lite semester från bloggen! Men nu kände jag att det var dags för ett par rader igen, och nu finns det massor att berätta! Nu när det är officiellt så börjar jag med det viktigaste: VI SKA HA BARN IGEN! Enligt senaste mensen är vi beräknade 1 juli, så det blir ännu en sommarbebis! Jag hinner arbeta en termin, Nils hinner bli 2 år. Det blir fantastiskt! Jag går hos samma barnmorska som sist och i torsdags lyssnade vi på hjärtat för första gången. Det är alltid något särskilt med just det, känns på en gång minst fem gånger verkligare. Mina värden ser i övrigt fantastiska ut. Högt järnvärde eller blodvärde eller vad det nu heter (är det någon som vet skillnad egentligen?), något lågt blodtryck men det brukar jag ha normalt och det brukar gå till sig mot slutet av graviditeten, lågt blodsocker. Har mått lite illa, men värst av allt är den extrema trötthet som jag känner just nu och har känt de senaste veckorna. Jag vill bara SOVA! Syns inget på proverna, så det är helt enkelt hormonerna som spökar! 
 
Annars har vi haft en toppenfin jul och ett jättemysigt nyår! På nyårsafton åkte vi upp till mamma och Torbjörns stuga i Ljusträsk, gick promenad och åt trerätters och spelade spel - en lugn nyårsafton helt i min smak! Efter lunch någon gång på nyårsdagen åkte vi hemåt för att sedan äta finmiddag hemma hos svärföräldrarna. Sen har dagarna bara passerat i en väldig hastighet. Den här helgen använder vi till att tvätta, laga upp ett förråd av matlådor och plocka undan julen. På tisdag är det dags för mig att börja jobbet och för Nils att börja förskolan på allvar - spännande! En helt ny fas, känns både positivt och otäckt på samma gång! Precis som det ska vara, i guess. Justja! Idag har vi varit på en liten shoppingtur, förbi både Piteå och Luleå. Vi skulle fylla på blöjförrådet och köpa lite annat tråkigt, men så slutade det hela med att vi äntligen äntligen äntligen köpte oss en ny säng! Åh vad jag längtar till den kommer hem! Hoppas på underbar sömn och mysiga frukostar i den där sängen! 
RSS 2.0