Maltes doppresenter!

 
Lovade ju att lägga upp när jag fotat Maltes doppresenter! Som ni ser på bilderna så fick Malte lite allt möjligt i doppresent! Förutom alla prylar på bilden fick Malte dessutom pengar och presentkort, så honom lär det inte gå någon nöd på framöver! Kändes så roligt med presenterna att inget av det var sådant som vi hade sedan förut, eller som Malte ärvt av Nils så att säga! Vi har packat ner de flesta presenterna i kartonger och ställt undan, eftersom vi tänker att det kan vara roligt att plocka fram alla nya saker när Maltes rum så småningom blir klart! Så ja, nu längtar jag ännu mer till att renoveringen ska dra igång! Vi får väl se om jag kan hålla mig eller om jag råååååkar plocka fram och börja leka med några av grejerna i förväg! 

John Malte Lundman

Vilken underbart fin dag vi hade i lördags! Det var dags för våran lilla underbara John Malte Lundman att döpas och de flesta av våra vänner samlades i kyrkan för att vara med! Precis som vid Nils dop så slogs jag av hur många fina människor vi har omkring oss och jag blir alldeles glad och lite rörd när jag tänker på det! Precis som förra gången så hade vi också Anna-Karin som präst - lugn och varm! Vi hade valt två traditionella psalmer, "Tryggare kan ingen vara" och "Du vet väl om att du är värdefull". Min fina vän Hanna sjöng "En värld full av liv" så vackert att jag var tvungen att vagga där jag stod för att inte börja gråta, och själv avslutade jag gudstänsten med att läsa en dikt som jag skrivit. Jag var väldigt imponerad av alla barn, både mina egna och alla andras! Drygt en fjärdedel av våra gäster var 10 år eller yngre, så jag förväntade mig att det kanske skulle bli lite långtråkigt för dessa små under gudstjänsten, men det märktes knappt av att det var så många barn! Nils hjälpte till att hälla vatten i dopfunten, torka lillebrors huvud och att tända dopljuset. Malte var lite trött, men höll sig vaken hela gudstjänsten. Däremot när det blev dags för dopfika, då somnade Malte och sen sov han genom hela fikat! 
 
Malte i dopklänningen som min mormor sytt.
 
Hela familjen plus pojkarnas kusin Max.
 
Dags för Malte att döpas!
 
Hanna sjöng "En värld full av liv" - helt fantastiskt vackert var det!
 
Prästen visar upp en nydöpt Malte för församlingen!
 
Jag var väldigt nervös innan för att läsa dikten i kyrkan, men när jag väl stod där och det var dags så var jag inte alls nervös. Dikten som jag skrivit till Malte, och som handlar om hur det kan vara att växa upp som barn i den norrländska naturen, går såhär:
 
Vi som vuxit upp här innan dig, vi vet hur fint det är
Naturen har en särskild plats som är oss väldigt kär
Det är nått visst att växa upp här i vårt sköna norr
I närhet utav skog och mark som skiftar ifrån våt till torr
 
Först mitt kära lilla barn så har vi hösten här
Då går vi ut i skogen och plockar svamp och bär
Luften blir allt svalare, älgjakten tar vid
Och vi, vi sparkar löv i vinden så fort som vi har tid
 

Sen mitt älskade lilla barn så hittar vintern hit
Då klär vi oss i många lager medan marken målas vit
Bobben susar ner för backen, en snökoja blir till
Och sparken tar dig snabbt så långt du bara vill
 
Snart min kära lilla vän är våren åter här

Då tar vi fram vår skoter och ser så isen bär

Solen dyker upp igen, värmen hittar långsamt hit

Och över årets första eldar grillas både korv och fläsk i bit

 

Sen min älskade lilla vän när sommaren dyker opp

Då cyklar vi till närmsta tjärn och tar ett litet dopp

Barfota springer barn omkring, grönt gräs så långt som ögat ser

Och på natten blir det svårt att sova när solen knappt går ner

 

Ja snart känner du var årstid från sommar och till vår

Naturen gör du till din lekplats när på stigen fram du går

Du vet hur allt ska vara, och snart du någon annan lär

Om djuren och dess läten och om dofterna du känner här

 
Efter gudstjänsten var det dags för alla gästerna att samlas i församlingsgården för lite dopfika. Där hade jag, Marcus och Nisse dukat till fest såklart! Jag tänkte färg och barnvänligt när det var dags för dekoration och hade därför, förutom servetter i olika färger vikta som båtar, även placerat ut färgpennor och kritor samt pojkarnas träklossar på den vita duken. Bordsplaceringen skrev vi direkt på duken och sedan fick gästerna hjälpa oss att färglägga både duk och barnens klossar! Vi hade även fäst en ballonggirlang i gardinstången med ballonger i alla de färger! Tårtorna, som vi beställt på Centrum, de hade också olika färger! Jättefina och jättegoda! En av dem var blå och på den hade de gjort en alldeles särskild dekoration! Jag var mäkta imponerad över de små blå skorna! 
 
 
Sen hade vi paketöppning och Malte fick VÄLDIGT MÅNGA PAKET!! Jag var helt slut innan det där berget var öppnat och då hade vi ändå världens duktigaste kusin Max som paketöppningshjälp. Malte fick jättefina presenter, och någon dag framöver ska jag ställa upp dem och fota av dem som ett litet minne. Då ska jag försöka komma ihåg att publicera dem här också! 
 
Gästerna fikade, ritade, socialiserade och de mindre barnen lekte med ballonger som vi tog lös från girlangen. Det var med andra ord en väldigt trevlig tillställning och jag måste än en gång få TACKA ALLA INBLANDADE! Tack för att ni gjorde Maltes dopdag till en riktig fest och ett minne för livet! 
 
 
RSS 2.0