Livet på en pinne

Idag hade vi en lugn och skön förmiddag. När vi slog upp ögonen snöade det ute, och därför kommenderade jag kaffe på sängen och morgonmys! Som tur var sprack det upp mitt på dagen och vi passade på att vara ute en liten stund. Marcus krattade lite och jag busade med Felix medan Nils vilade i vagnen. Kaffe och macka hos John och Maja, med tillhörande trumkonsert.. ledd av Nils såklart! Ikväll har vi haft finfrämmande, och nu ska vi skynda oss att somna så vi orkar med morgondagens äventyr!

 

Barnrummet

Här kommer nu bilder från våran senaste renovering, Nils första egna rum. När vi köpte huset fanns det en orange fruktansvärt ful och äcklig heltäckningsmatta i rummet. Den åkte ut snabbt som attan! 
 
 
Jag skulle skriva examensarbete och behövde en plats att hålla till på (trodde jag i alla fall) och så kom "kontoret" till. Det var en quick fix. När vi plockat bort heltäckningsmattan dök en korkmatta upp, och den korkmattan såg precis ut som väggarna i rummet. Så vi målade vitt, helt enkelt. Och jag använde inte rummet en enda gång. Till annat än förvaring. Därför kändes det helt naturligt att Nils och hans leksaker skulle få ärva rummet. Vita väggar kändes inte lika kul längre. 
 
Här är en bild på rummet medan det var vitt.
Ja, ni ser ju vilken mysig kulör korkmattan hade också.
 
Rummet fick nya tapeter på alla väggar utom den sluttande. Den sluttande fick fortsätta vara vit. Och samma klickgolv i ek som i vårt sovrum lade vi in. När jag skriver vi i det här sammanhanget så är det en sanning med modifikation. Det är snarare Marcus som står för både tapetsering och klickande av golv på det här stället.
 
 
 
Dags för möblemanget. Tapeterna och golvet gav rummet en modernare look. Jag använde därför äldre möbler och leksaker för att hitta tillbaka till en tidsepok som bättre passar huset. Alla möbler i Nils rum är begagnade, och alla leksaker (med undantag för en pryl eller två) är sådant som Nils ärvt, fått i present eller som vi köpt begagnat.
 
Tada! Såhär blev det! 
 
Bokhyllan i teak köpte vi via en köp- och säljgrupp på facebook, och spjälsängen fyndade vi på Återbruket. Den blå väggklockan fyndade jag på Reprisen i Öjebyn för ynka
20 spänn, och den passade ju perfa!
 
Den fina bonaden som pryder väggen över spjälsängen har Nils gammelmormor broderat.
Till höger i bild vilar Nils dockor i en docksäng med "Hans och Greta", även det ett fynd från Reprisen i Öjebyn. 
 
Både skänken och det lilla barnbordet med stolar är fynd från köp- och säljsidor på facebook. Det finns fyra små stolar, men jag är i full färd med att måla dem så att de ska se ut som den stol ni ser på bilden: sitsen i originalträt, resten vitt. 
 
 
 

Nils bestämmer sig för att piggna till

Idag när vi lekte i Nils lekrum kom jag på att jag skulle fota och lägga upp före- och efterbilder från renoveringen här på bloggen. Vi får se om jag hinner få upp dem ikväll, annars dyker dem upp under morgondagen. När jag ändå hade kameran med mig passade jag på att fota Nils medan han var in action i lekrummet. Jag varnar för fotobomb, men såhär kan det se ut när vi går upp dit och hänger en stund. 
 
Den här hästen måste vara väldigt god, för den passar Nils på att gnaga på i princip varje gång vi är i lekrummet.
 
Ett gammalt Fisher price-bilgarage som jag fyndat. Hästen från ovanstående bild brukar åka rutschkana i den, för Nils har konstigt nog inga bilar än! 
 
Trumma tycker Nils är kul, på allt! Men riktiga bongotrummor är nog ändå bäst!
 
Sen plockade vi fram klossarna och mamma byggde och byggde, medan Nils roade sig med att gnaga på klossarna samt putta omkull det som mamma byggt. Nils moster har nämligen lärt honom att det är rivandet som är roligast. Hon brukar hurra och applådera när han river hennes torn, och han skrattar glatt åt berömmet förstås. Så nu får man vara glad om man hinner bygga något alls innan han river det. River och skrattar.
 
 
Nils har provat flera gånger att ställa sig upp mot något, släppa taget och stå någon sekund innan han böjer på knäna och sätter sig ner. Men intresset för att gå har varit svalt sen han började kunna krypa, och att gåträna med någon vuxen som stöd är det inte tal om. Efter att vi städat ihop klossarna i lära gå-vagnen så fick jag honom ändå att prova gå ett steg med den där vagnen. 
 
Så, är du nöjd nu morsan?

Om att drämma i backen!

Igår innan Marcus skulle på jobbet tänkte jag att det vore bra med lite frisk luft. Hunden kunde också behöva komma ut, så jag satte på honom selen och så drog vi iväg på en liten tur! Det var en skön tur och Felix drog bra. När vi började närma oss hemmet igen så tyckte jag att han drog ovanligt bra till och med. Och då fick jag se att längre fram på vägen så gick en dam och hennes vovve. Jag hänvisade Felix till vänster sida, kortade kopplet, placerade mig och trehjulingen mellan innan jag påbörjade omkörningen.

Vi hann få upp ganska bra fart, så när Felix bestämde sig för att byta sida och springer rakt in i framhjulet så att cykeln viker sig blev det en jävla smäll i backen! Skrubbade upp både knän, händer och ett av brösten (som jag tydligen lyckades landa på), tog mig hem men väl där lossnade all ilska/rädsla/smärta och jag grät så att jag hulkade medan Marcus gjorde sitt bästa för att förstå vad som hänt och plåstra om mig. Det kändes som när man var liten och hade vurpat med cykeln! Jag kände mig mer som fem-tio år än som 27!

Idag känner jag mig sjukt mörbultad och så fort jag rör på mig gör det sjukt ont. I kombination med förkylningen känns det som att slutet är nära. Tur att jag vet att så inte är fallet.

Schnor och åter schnor.

Jag tror att Nils är inne på sin femte förkylning sen han kom till världen! Det kan ju inte vara normalt? Han kommer ju att vara superhärdad när han börjar förskolan, inte en bakterie som han inte redan mött! Jag har inte heller klarat mig, så vi är krassliga tillsammans. Nils är i vanliga fall inte så mycket för att sitta still i någons famn, men när han är förkyld är han en riktig mysplutt som tjuter i högan sky så fort man sätter ned honom på golvet. Så det blir mycket mys, och middagsvilan spenderas helst i famnen. 
 
 
Tänk så gott man kan sova i mammas famn.

Och såhär kan det se ut när man har vilat klart. Kroppen vaknar sakta till liv. Men precis allt är extra tungt, både huvud och ögonlock och andning. Stackars liten. 
 
 
 

SKITPISSREGN!

Fy vilket skitväder det har varit idag! Och humöret mitt är därefter kan jag lova! 
 
Dagen började med en trevlig inbjudan från syrran om kaffe i solen på hennes bro, det kan man ju inte tacka nej till.. Och solen den sken minsann, rakt in genom fönstret där vi inte hunnit sätta upp våra nyinköpta mörkläggningsgardiner! Men när Nils vaknade var han snorigare än en snorjärs och hostig, och jag var trött och solen gick i moln. Så jag skickade återbud - kaffe i solen utan sol, tror inte det! Men när det började närma sig middagsvila tänkte jag att Nils kan vila i vagnen medan jag traskar bort till syrran. Sagt och gjort. Men halvvägs till Nygård kom regnet, och det ville då aldrig sluta! Tur att Evelina och Elsa var hemma och bjöd på kaffe och mys. Men sen var jag ju tvungen att gå hem igen. Och som om inte det vore nog så kräktes Nils upp maten som jag stått och gjort åt honom - två gånger! Och så tappade jag förnuftet och gick till västermalm i SPÖREGNET för att hämta hem nå kläder som jag köpt. Innan jag var hemma igen droppade det om mig och Nils ville inte vara på golvet för att han var förkyld och mammig och han ville inte vara i min famn för att jag var blöt och kall.. 
 
Så jag räknade ner minuterna till läggning, och nu sitter jag här helt slutkörd och väntar på att Marcus ska komma hem med pizza. Regnet öser fortfarande ner som om det inte fanns någon ände på skiten och jag skulle kunna döda för lite Ben & Jerrys! 

En fullspäckad helg till ända!

Helgen blev precis så trevlig och fullbokad som jag trott! I lördags var vi på 30-årsfika hos Elin i Snårbäcks, Louise kom hem till oss för att föreviga vår lilla prins på kort och sen blev det hockey och middag hos svärföräldrarna. Nils sov sin första natt borta och jag hade myskväll med ost, kex och te tillsammans med Evelina Larsson som var hemma över helgen! Och övernattningen gick bra, såklart! Nils sov från ca 21-06 och när vi kom över kl 8 hade han somnat om igen. Efter frukost begav vi oss till Luleå för att göra diverse inköp till hemmet, säkerhetsprylar och en ny madrass till spjälsängen (Nils har fått en ny säng!) och mörkläggningsgardiner och lite vanliga gardiner och kuddar och sånt! Svärfar fyllde år så vi åt smörgåstårta där innan vi åkte hem till Emma och Rickard för helgens tredje kalas! Jättemysigt, och Nils och Emilia verkade ha kul ihop! Det är så roligt nu när Nils blivit lite äldre och börjat interagerar mer med andra barn!

Äntligen är den här! Helgen!

Äntligen fredag och Marcus ska vara ledig hela helgen med oss! Gud vad jag längtar till ikväll när han kliver av och kommer hem! Vi har massa roligt inplanerat också, fotografering och Ikeatripp och födelsedagskalas och en massa annat roligt. Är det bara jag eller fyller typ alla människor år i april? Jag tycker då att det är herregud många kalas att gå på = många utmaningar när man inte fikar! Men det är trevligt också, köpa presenter och träffas och dricka kaffe och surra! 
 
Annars rullar dagarna på och det mesta handlar om barnvagnspromenader, matintag och sömn. Sömn sömn och sömn. Jag önskar att jag hade en manual att följa vad gäller den biten. De senaste dagarna har vi provat gå över till en sovstund på dagen för Nils. Eventuellt är det lite tidigt, för jag märker att han ofta hinner bli övertrött. Men jag ska ge det några dagar och hålla på tiderna så får vi se. Annars återgår vi till två, helt enkelt. I måndags hade vi avslutning på babysimmet och jag hade lånat med mig en kamera från Emil och syrran som tål vatten, och passade på att fota lite både ovan och under vatten. Och vilken tur jag hade att det blev en bild på Nils när han dök, för det var verkligen inte lätt att lyckas med de där bilderna kan jag säga! 
 
 
 
 

HURRA HURRA HURRA!

Igår fyllde jag hela 27 år! Vi hade en härlig dag här hemma med fikafrämmande hela dagen lång! Jag hade med Marcus och Ninas hjälp knåpat ihop både smörgåstårta och vanlig tårta. Åt ju inte den vanliga tårtan själv, men smörgåstårtan smakade jag och mums så god den var!

Nils har sovit första natten i eget rum och det gick hur bra som helst! Kändes dock lite konstigt och jag som annars inte brukar vara särskilt orolig var tvungen att smyga in och kolla flera gånger att han andades, för han passade på att sova från kl 20-6.40 utan att vakna och ropa på mig! Duktig och stor han har blivit lilla hjärtat mitt!

Idag blir det mer kalas, för min morfar fyller hela 80 år idag! Men innan dess ska vi hinna åka till Öjebyn på babysim och det är sista gången för terminen idag! Fullt upp med andra ord. Bjuder på en bild på min fina påsktårta från igår!

Sockerbomben i min hjärna?

Nu har jag varit utan godis, chips, läsk, glass och fika i snart sju veckor! Påsken var ingen lätt match, men jag överlevde tack vare att jag var förberedd på att det skulle bli tufft plus att jag garderat mig med andra godsaker (torkat renkött och goda räkmackor!) Idag är jag mer sugen på godis än vad jag varit under hela helgen, kanske för att jag är så grymt trött i kombination med att påsken liksom är över men hemma hos oss finns allt påskgodis fortfarande kvar! Konstigt det där, att ibland går det hur bra som helst att vara utan, ja till och med att handla hem utan att känna mig sugen, och ibland kliar det i fingrarna efter godis så jag tror att jag ska bli knäpp. En dag för typ två veckor sedan satt jag i bilen och snyftade (ja, på riktigt!) medan Marcus var inne på ICA för att handla lösviktsgodis! Pinigt jag vet, men så svår sockerabstinens har jag faktiskt mellan varven. Nu har jag lånat en bok (Sockerbomben i din hjärna) som förhoppningsvis ska kunna motivera mig att inte ge upp?
 
 
 
 

En glad påsk

Ja, vi har haft en riktigt glad och god påsk. Påsken är helt klart min favorithögtid, ledighet och uteliv i ett och samma! Långfredag var vi kvar här hemma, gick långpromenad och grillade på gården. Mot kvällen åt vi middag hos svärisarna, sen kvällsfnitter med Nina och Ann!

När vi vaknade på lördagen drack vi en kopp kaffe och packade ihop oss innan vi började rulla mot stugan i Tjappsåive. Där blev det att mysa i solen, grilla, åka pulka och bara vara! Livet på en pinne, med andra ord. Nils fick må bra minsann, beundrad och ompysslad av Maja och hennes familj.. Och sov gott i pulkan gjorde han också! Marcus åkte drygt 2 mil skidor med Felix i draglinan, så både Marcus och Felix var trötta och nöjda. Några i sällskapet fiskade, någon körde lite skoter och andra grävde ner sig och solade. Jag tillhörde det sistnämnda gänget. På lördagskvällen blev vi bjuden på grillmiddag i muurikkan i Majas bar, och det var så gott att jag fantiserar om den där maten än!

Igår när vi kommit oss hem, packat upp och ätit middag gick jag över till Hanna för att tillsammans med ett glatt gäng överraska henne på hennes 25-årsdag! Överraskad blev hon inte, men det blev en mysig kväll i alla fall och jag hade väldigt trevligt. Tror också att Hanna hade en trevlig kväll, trots att (eller tack vare att!) kvällen kanske inte blev riktigt som hon tänkt sig!

Marcus ledighet tog slut idag, men påsken och solen är ju fortfarande going strong så när Nils har vilat klart ska vi he oss ut igen!
 
Grillar ute på gården.

Känslan av att äntligen vara på väg. 
 
Ganska gött att mysa med Viklundarna i solen.

 Drömmer mig ibland bort till när man själv var liten och tog en liten lur i skoterpulkan.
Det var tider det.
 
RSS 2.0