Projektorduken

Marcus har byggt en kåpa som vi gömt projektorduken i och igår åkte den upp på väggen. Vid midnatt kliade det för fullt i Marcus fingrar så han satte igång med att tapetsera kåpan, med samma tapet som vi har på resten av väggen. Jag är personligen mäkta imponerad av min sambo, för det är en finurlig och arbetskraftig karl minsann! Särskilt snabbt går arbetet när det gäller något som han brinner för, som t.ex. film eller ljud eller bild eller prylar och sånt. Men det är väl egentligen inte så konstigt. 
 
Kåpan är efter hårt arbete uppe på väggen, och jag kan pusta ut... det blev inte så fult. 
 
Så här såg det ut när jag kom ner i morse, färdigtapetserat!
 
När projektorduken är nere ser det såhär proffsigt ut.

Var rädd om din fyrfota vän, för en anka kan vara dess mamma

Nils har ju halvt som halvt vägrat ha napp, till och med på BB, men bär ju gärna omkring på annat smått och gott i munnen. Som en anka till exempel, det kan tydligen vara hur kul som helst! 
 
 
 

Kortklippt

Igår när jag lagt mig för att sova hör jag hur Nils hostar till, kväljer och liksom inte får någon luft! Jag skyndar mig att plocka upp honom och banka honom i ryggen och då kräks lillkillen en riktig slempropp. Det var inte roligt kan jag lova, Nils fick sova resten av natten med oss i sängen och idag fick han hälsa på doktorn. Det var ingen fara med honom, fick hämta ut lite slemlösande och så får vi hoppas han kryar på sig så att han får följa på dop på lördag!

Medan Marcus följde Nils till doktorn befann jag mig hos Kritan på Klippet och blev fin i håret. Fick en klippning i julklapp och tänkte först bara toppa men så igår bestämde jag mig för att klippa kort istället! Känns lite konstigt men bra, trivs redan i min nya frilla!
 
Så här såg jag ut igår, långhårig...
 
... och så här såg jag ut när jag kom hem idag, korthårig och glad!
 
Nu blir det svårt för Nils att hålla fast sig i mammas nackhår!
 
 

Förkylning

Då var det dags igen då! I lördags var Nils lite småhostig, så vi tog det lugnt hemma hos svärföräldrarna. Det hjälpte dock inte, för igår när vi vaknade var han rejält förkyld och hängig. Han var vaken i 1,5 timmars pass åt gången och var då mest ledsen, för att sedan somna om. Oroligt sover han också, vrider och vänder på sig och gnyr och hostar. Idag har det varit något bättre, men det blev såklart inget babysim idag. Jag har stickat och Nils har lekt kortare stunder. Nu sover lillkillen för kvällen och jag sitter här med bultande huvudvärk. Två alvedon och ett stort glas vatten + tio timmars sömn har jag tänkt avsluta den här kvällen med, får väl hoppas att Nils får sova så att hans mamma också får det!

 

På Kappahl hittade jag också några plagg, bland annat dessa!

Byxorna är nyheter och de vill Nils ha i både blått och grönt såklart!
Båda skulle passa bra till den härliga bodyn nere i högra hörnet.

Lite fina barnkläder som jag försöker hålla fingrarna borta ifrån

Satte mig av någon märklig anledning för att surfa runt och kika på kläder åt Nils, och hittade såklart massor med fint! Nu sitter jag här och känner hur det kliar i fingrarna, för jag borde egentligen inte men åh så mycket fina kläder det finns! Här är lite av det som Nils mamma tycker att Nils borde klicka hem!
 
 
På Lindex hemsida finns allt det här som Nils verkligen verkligen behöver. Eller nått/not.
 
 
 
 
På HM hittades de här plaggen! Byxorna längst ner till höger, krokodilbodyn
och den randiga tröjan bredvid krokodilbodyn är ju för fina för sitt eget bästa!
 
 
 
 

Second hand

Förra veckan när vi var till Piteå passade jag på att besöka stans second hand-butiker, och gjorde en del riktigt fina fynd! Det slog mig när jag kom hem och packade upp hur udda sakerna ser ut tillsammans, trots att varje pryl är väl genomtänkt och faktiskt har en plats i mitt hem redan innan de kommit sig hit. Keramikvasen som min mormor har gjort ska stå på skänken i matsalen tillsammans med annat som min mormor också gjort, glasskålen ska fyllas med karameller och pryda vårt vardagsrumsbord, det gamla fiaspelet passar som handen i handsken inne i vår lounge och mjölburken har vi fyllt med mjöl och ställt vid spisen så att mjölet finns nära till hands vid redning. Mumin-glaset och de lila tightsen är ju såklart till Nils. Och krokodilkroken ska få hänga inne i Nils nya lekrum. Och priset då? 130 ynka riksdaler fick jag betala för mina fina fynd!
 
En samling udda föremål minsann!
 
Mjölburken står vid spisen tillsammans med våra köksredskap.
 
Det här fiaspelet var komplett med alla "gubbar" och allt! 

Barnvakt

Vi är barnvakt åt lilla Elsa! Det går fantastiskt bra, faktiskt. Över förväntan! Elsa myser med mig och Marcus medan Nils vilar lite. Passade på att knäppa en liten bild på charmtrollet där hon gosat in sig i Mackans famn!
 

En liten spexare!

Nils har börjat med ett nytt litet trick. Han greppar något med händerna, för det till munnen, biter tag ordentligt med sina vassa små tänder och släpper händerna. Ibland ler han nöjt också när prylen dinglar från hans lilla mun. Och vi skrattar, jamen vi skrattat åt denna lilla spelevink! 
 

Jävla muffinsformar!

Efter en långpromenad i det härliga vädret kom jag på den fina idén att baka lite muffins! Hittade ett recept på typ "tigermuffins" som jag bestämde mig för att testa, och körde igång! Nils gnällde i princip hela tiden trots att hans mor dansade, sjöng, flyttade honom till gåstol, till matstol, till golvet, bytte leksaker osv. Herreminje! Kladdade på med smeten i evigheter kändes det som, hittade en mintchokladkaka som jag hackade över och till slut var de små muffinsarna äntligen i ugnen! Det blev inte riktigt som jag föreställt mig kan jag säga! Det blev mer som olika lager i formarna än tigermönster och jag var tvungen att använda dubbla formar för att mina formar inte riktigt orkar hålla smeten och liksom fläks ut och hotar att rinna ut över hela plåten! Jag blir så förbaskad! Någon som har tips på bra och stabila muffinsformar?

Besök från Götelaborg!

Jösses så snabbt helgen har gått! Vi som hade tänkt hinna renovera lite, bara ta det lugnt, hänga här hemma och inte göra så mycket! Men så blev det inte riktigt förstår ni! I fredags kom Marcus syster Maria och Nils kusin Emil upp från Göteborg för att hälsa på hemma hos svärmor och svärfar, så efter att jag och Nils tagit en skön promenad till syrran i Nygård och tillbaka så spenderade vi resten av eftermiddagen och kvällen hos grannen. Sen blev det lördag och finväder, så vi bestämde oss för att göra en utflykt till Kanis, åka lite pulka och grilla en korv. Nils var ganska trött och inte så imponerad av det där med pulkåkning utan tyckte det var mysigare att sitta och vila i farmors knä. Vi hade med oss Felix som fick prova dra Marcus i pulkan, och det tyckte både han och husse var skoj! Fast om Felix får välja så är det absolut roligaste av alla sysslor på vintern att borra ner sig i djupsnön med huvudet före och kräla omkring, så det passade han såklart också på att göra uppe i Kanis! Till middagen hade vi bjudit våra vänner Micke och Frida med barnen på middag, och som alltid då vi umgås med dem så var det väldigt trevligt och avslappnat och bra! 
 
Idag har vi hängt hela långa dagen hemma hos svärmor och svärfar. Vi var bjudna på examenstårta eftersom Malin tagit sjuksköterskeexamen, och när vi väl tagit oss dit så var det ingen vits att gå hem igen tyckte vi! Spelat lite spel, druckit mängder med kaffe, busat med Emil och vinkat dem farväl då de åkte tillbaka till Göteborg. Ikväll åkte vi hem till mamma och Torbjörn, drack te och tog det lugnt en stund. Både Nils och Marcus har lagt sig för kvällen, och om en liten stund tänkte jag göra dem sällskap! Imorgon är det dags för babysim igen. Innan jag gör grabbarna sällskap tänkte jag bjuda på några bilder från vår dag i Kanis. Varsågoda!
 
En trött Nils som tyckte det där med pulkåkning var ganska överreklamerat
 
Nils och Emil tillsammans med sin farmor/mormor
 
Våran fina fina hund med sin favoritboll

Med soliga hälsningar!

Den senaste veckan har jag drömt mig bort till varma och soliga platser över hela världen! Som det är just nu har vi inte råd att åka någonstans, så jag får glatt nöja mig med att drömma så länge! Däremot finns det ju andra som far och flänger, och idag när jag öppnade brevlådan hade vi fått två vykort från semestrande familj och vänner! Jag älskar att få post i brevlådan, "på riktigt", och extra kul är det förstås när det inte är en räkning, myndighetsbrev eller reklam! Så tack kära vänner för de soliga hälsningarna!

En liten stund för mig själv

Som jag önskade sist så har temperaturen sjunkit något, precis tillräckligt för att jag ska våga mig ut kan jag säga! Jag har blivit en sådan himla mes när det gäller kylan och dessutom trivs jag så himla bra här hemma! Lite tända ljus, en tekopp, stickningen, Nils, Marcus, små hemmaprojekt.. Ja, ni förstår att jag har det gode gött här hemma! Men så känner jag ibland att jag måste ta mig ut för att inte bli galen, och oftast blir det då en promenad hem till någon när och kär. Men inte idag, idag bokade jag istället in en utelunch med min fina vän Nina. Killarna fick stanna hemma och ha kvalitetstid medan jag kilade iväg och hade kvalitetstid på mitt håll. Och så trevligt det var att få träffa en vän och kunna prata en stund utan att behöva fundera över Nils.
 
För trots att han är snäll och glad, och till på köpet oftast sover när vi är på utflykt, så har jag alltid fullt ansvar för honom när han är med. Det säger sig självt att det kan vara skönt att få gå ut utanför dörren själv ibland, träffa en vän och kunna ge henne eller honom sin fulla uppmärksamhet. Det pågår en emellanåt lite elak debatt om just detta med mammors (och pappors) krav på (eller önskemål om) egen tid på diverse ställen, och min inställning är (som så ofta) att det måste vara upp till varje individ att avgöra vad som är bäst för just dem och deras barn. Personligen kan lite egentid för mig göra stor skillnad här hemma resterande tid av dagen och jag blir en gladare människa, mamma och sambo om jag ibland får lite frisk luft mellan blöjbyten, middagstajming, sovrutiner, tvättning osv. Särskilt nu när jag är mammaledig och inte träffar så många andra människor om dagarna! Jag uppmuntrar också Marcus att ha egen tid där han kan komma ut ur hemmet, träffar en vän eller gör något annat på tu man hand. 
 
Nu när jag rett ut detta åt alla som satt och funderade så vill jag berätta vilken himla bra och fin lunch jag hade idag, att jag gick förbi Centrum på väg hem för att köpa fika åt min underbara sambo och att jag hittade honom och vår son mysandes i loungen. Nils hade somnat till filmen, kan man nog säga! 
 
Min fina vän Nina
 
 Det gäller att passa på när man får äta i lugn och ro!
Det var riktigt god lunchbuffé på Fluxen idag, och jag tror att jag smakade lite av allt!
 
 Sambon fick bakelser till eftermiddagskaffet!
 
 Mina randiga grabbar som har kvalitetstid ihop!
 

Babysim

Nu hänger familjens badkläder på tork efter första gången på babysimmet. Vilken mysig stund det var. Sånger, mys och lite träning i den sköna varmvattenbassängen tillsammans med min fina lilla familj! Jag ser redan fram emot nästa gång! Och visst är badblöjan med de små ankorna söt? Jag föll pladask kan jag säga!
 

Nu ska jag lyssna en liten stund på ljudbok innan jag stänger ögonen för dagen. Imorgon väntar föräldrautbildning här på byn! Hoppas det blir lite varmare så vi slipper frysa ihjäl på väg dit bara! För just nu är det -22 här! Brr!

Fredagsmys på gång!

Igår när Elsa och hennes föräldrar kom hit hade de en present med till Nils! En häftig pyjamas/onepiece (hur vet man skillnaden egentligen?) och ett par halkstrumpor! Kul med presenter och bra med nya strumpor, för av någon anledning glömmer jag ALLTID att köpa just strumpor!
 
Sådana här pyjamasar/onepiecar kan jag inte få nog av, och den här tyckte jag var hur cool som helst!
 
Elsa ligger på en kudde i syrrans knä och bara myser!
 
Idag följde jag och Nils med syrran och Elsa ut på promenad och lunch, och det var både gott, trevligt och välbehövligt! Sen har syrran hängt hemma hos mig! Vi har gjort hallonpaj och spelat Skip-Bo!

Nu blir det middag för hela familjen innan FREDAGSMYS 

Gårdagens fynd

Igår var vi som sagt var till stan och handlade lite, både sånt som man behöver och sådant som man köper bara för att man vill. Barnkläder är en sådan sak som vi köper bara för att vi vill. Sanningen är den att vi fått en del barnkläder, både nytt och arvegods, så därför skulle vi kanske egentligen kunna spara våra slantar och lägga dem på något som vi verkligen behöver istället. Men det är ju så roligt att se på alla söta och fina kläder, och så svårt att inte ta med dem hem. Två pyjamasar, två bodysar och fyra dregglisar fick Nils med sig. Och en välbehövlig reflexkåpa till vagnen, så nu kan vi ta kvällsprommisar igen!
 
 
Jag hade lite julklappspengar kvar och fick därför med mig både en laddare till datorn (min gamla glappar), ett par in ear-hörlurar, en tät tesil för rött tedrickande, häftkrokar till vår familjealmanacka (vuxenpoäng!), två par enkla svarta leggings och ett lila linne. Inte så rolig shopping kanske, utan mest sånt som man behöver! Min poäng? Ni som undrar varför det är så svårt att låta bli att handla barnkläder, titta på bilderna så förstår ni varför det är såååå mycket roligare att handla åt Nils än att handla åt mig själv.. 
 
 
Idag har vi varit en sväng till Öjebyn på informationsträff inför babysimmet som startar nästa vecka, och nu längtar vi ännu mer! Jag tror att det kommer bli en skön/mysig familjeaktivitet, men vi får väl se vad Nils tycker! Nu inväntar vi Emil, Evelina och Elsa som ska komma hit på middag och tv-spelskväll idag!

Luleå

Sitter hos svärmor och svärfar och vilar efter en riktigt härlig dag i stan med min fina fina familj. Shopping, lunchbuffé på Ban Thai och ännu mera shopping. Så nu är jag pank och lycklig! Jag ska fota och visa mina fynd här på bloggen, men inte ikväll för ikväll ska vi bara ta det lugnt och mysa! Ni får hålla till godo med en bild på min fantastiska sambo som hugger in på dagens lunch!

Sov, somna in, nu ska lilla Nils sova!

I natt vaknade Nils bara en gång (6.20), låg 15 minuter och filosoferade i sängen innan hann skrek till, fick mat och lades tillbaka i sin egen säng där han låg vaken 5 minuter innan han somnade om! Inga tårar eller skrik när han fick lov att ligga i sin säng, och det är nattens största vinst! Vad jag gjorde annorlunda: lindade in honom i en filt på kvällen som fick följa till och från hans säng (istället för att bädda om honom när han väl ligger i sängen). Alltså slapp han läggas ner i en kall säng, och det funkade i alla fall i natt. Nu väckning av sambo och son, och sen mot staaaaan!

 

 
 

Sena kvällar och långa sovmorgnar!

Här på Björkgatan hittar ni en trött mamma som försöker få bukt med familjens sena kvällar och långa sovmorgnar, förgäves tycks det! Efter jul och nyår då vi släppte lite på tiderna och lät Nils vara uppe så har det liksom haft lite svårt att räta till sig. I kombination med att det fortsätter att poppa ut tänder i munnen på vår lille son (hans sjätte kom igår!) tycks det bli allt svårare för honom att komma till ro både på kvällen och under natten då han vaknar, och jag blir frustrerad såklart. Men ikväll har Nils somnat utan tårar, och bara det känns som framsteg! De senaste fyra kvällarna och nätterna har han skrikit (som en stucken gris!) så fort jag lagt honom i hans säng och tills jag plockat upp honom i storsängen igen! Usch, det har verkligen varit tuffa dagar och nätter!

Dagen idag har annars varit en bra dag med läkarbesök och vägning och mätning på morgonen (allt ser bra ut!) Sen åkte vi hem till min mamma där vi strandade, blev bjuden på god middag och drack fem koppar te (minst!) Imorgon pratar vi om att åka in till Luleå, shoppa lite och äta god lunch någonstans! Men då gäller det ju att inte sova bort hela långa dagen!

Storytel

Jag har skaffat en ny app till min iPhone, Storytel, och däri har jag skaffat ett månadsabonnemang för 169 kr/månad. Då får jag lyssna på hur många ljudböcker jag vill, och hittills måste jag säga att jag är väldigt nöjd både med appen och med utbudet av ljudböcker!

Jag använder den mest för att varva ner när jag ska sova och som sällskap på promenaderna, perfekt! Idag sköt jag omkring på barnvagnen på de oplogade gångstigarna i en hel timme medan jag lyssnade på ljudbok via Storytel. Just nu lyssnar jag på Femtio nyanser av honom, men vad jag tycker om den ska jag avslöja någon annan dag!

Har haft lite egentid på solariet ikväll, lagt Nils för kvällen och nu ska vi slå på ett avsnitt Prison Break innan jag ska återgå till Storytel och Mr Grey!

2012 och 2013

Herregud vad fort tiden går! Nu är det helt plötsligt år 2013, jag kan knappt tro att det är sant!
 
2012 innehöll en av de största händelserna i mitt liv, att få bli mamma! Jag kan knappt tro att det är sant faktiskt, nu när jag ser tillbaka på det! Efter flera års kämpande så fanns han plötsligt bara här, och nu när han är här känns det som om han alltid varit det på något märkligt vis! 2012 var också året när jag fick fast anställning som lärare, hur fantastiskt är inte det! Vi åkte till Gran Canaria med Lundmans, firade påsken med Lidmans i Tjapps och tog bilen för en road-trip söderöver på senhösten. 
 
Såklart var inte allt bara tipptopp! 2012 var också året när jag blev sjukskriven från jobbet, gick hemma och var stor och tung och trött. Graviditet- och amningshormonerna har ibland drivit mig till vanvett, och det i kombination med en obstinat Felix har ibland varit lite för mycket för mig. Det har varit ilska, glädje, tårar och skratt, och fast det ibland har varit tufft så har det också varit fantastiskt på sitt vis!
 
Nyårsafton firades hemma hos oss tillsammans med mamma och Torbjörn, Evelina och Emil och Elsa, och Nisse Nilsson såklart! Männen hade kökstjänst och jag (kontrollfreaket) övade på att inte lägga mig i. Vi åt snittar, oxfilé och pannacotta - allt mjölkfritt så att Elsa ska få ha det lugnt och skönt i magen, och jag måste säga att jag kunde inte ha gjort det bättre själv! Vilka kockar! Sen spelade vi sällskapsspel och snabbt så var klockan vid midnatt och vi gick ut för att skåla och se fyrverkerierna! Det var en trött Nils som kikade på fyrverkerierna från mormors famn innan han fick krypa till kojs. Mer sällskapsspel, mer alkoholfritt bubbel och surr in på småtimmarna bjöds det sen på. Kameran och mobiltelefonen fick vila, så jag har inga bildbevis att dela med mig av. Men vi var alla snygga, mätta och glada! 
 
Idag är det 2013 och vi tog sovmorgon till 11.30 innan vi ringde för att bjuda in gårdagens gäster på en repris! Så idag serveras det snittar, oxfilé och hallonpaj till middag. Varför börja året med något annat än det absolut bästa? 
 
 
RSS 2.0