Före och efter i köket!

Igårkväll satte vi äntligen upp nya fläkten! Fyra dagar har vi åkt runt hos släkten och ätit middag, så idag var det skönt att sitta ner vid sitt eget bord igen. Vi passade på att byta tapet och lacka om väggen, och det var ju en hel del torktid sammanlagt. Därav de fyra dagarna utan fläkt! Men nu känner jag mig nöjd och trivs med den nya fläkten, passar vår övriga stil så mycket bättre! 

Före! 

Efter! 

Idag har jag och Nils trotsat halkan och åkt till Öjebyn för att bada! Väl hemma hade Marcus gjort middag, så nu är vi både trötta och mätta! Ikväll tänkte jag ge mig på att måla de sista stolarna till Nils rum, om inte tröttheten förlamar mig innan jag hinner sätta igång! 


Sovmorgon!

Helgen har inneburit renovering i köket. Det är köksfläkten som ska bytas och då passade vi på att tapetsera om där tapeten blivit ful ovanför hällen. Idag har vi lackat första varvet. Ett varv till och sen ska fläkten upp! Spännande att se om den passar eller inte, alltså om jag trivs med den! 

Idag bjöd Nils på sovmorgon. Sen hämtade vi duplot till storsängen och jag passade på att dra mig lite medan Marcus gick i duschen och Nils byggde. Så skönt! Sen har jag försökt förstå hur jag ska fylla i inkomstblanketter till förskolan, inte så lätt när vi är mitt i ett skifte (jag är mammaledig en månad till och Marcus jobbar en månad till, sen börjar jag jobba och vad som händer med Marcus vet vi inte). Blir irriterad bara jag tänker på det där pappret som vi ska fylla i och skicka in, helst igår! 

Nils bygger duplo i väntan på att morsan ska vakna till och kliva upp! 

Fototorka!

Jag har en liten fototorka, så här kommer ännu ett inlägg utan foto. Ska verkligen försöka bättra mig, för ni vet ju - en bild säger mer än tusen ord! 
 
Nu har kylan kommit och idag är det -16 grader. Jag gillar det inte. Det är så grymt kallt, och jag som egentligen vill vara ute med Nils går inte ut alls. Förutom till bilen, dit kan jag gå. Många mammor är så duktiga och klär både sig själva och barnen och tar vagnen, men inte jag. Idag har vi varit och träffat de andra barnen på kyrkan, alltid lika mysigt. Och jag tror minsann att det var FLER som tog vagn dit upp idag än det var som tog bil - duktiga mammor!
 
Nils vilar middag (märker ett tydligt bloggmönster här) och när han vaknar igen tänkte jag att vi kanske åker hem till syrran på en kopp kaffe och lite bus. Vid fyra ska vi hämta Nina, handla och ikväll lagar vi middag ihop. Vi brukar försöka göra det en gång i veckan, och då lagar vi alltid något riktigt gott och ofta något som vi inte ätit förut. Idag ska vi testa något nytt som Nina har hittat - spännande! Kanske uppdaterar er om kvällens smaskigheter lite senare, om jag kommer ihåg att fota vill säga! 

Full rulle!

Nu börjar det närma sig för mig att börja jobbet och för Nils att börja förskolan. Nils ska vi skola in i december och för mig är det dags att gå tillbaka till jobbet efter jul. Blandade känslor, helt klart. Jag kan väl inte riktigt säga att jag längtat, men däremot så vet jag att det kommer att bli bra för oss alla när vi väl är på plats. Mest oroar jag mig för alla nya rutiner, kanske särskilt morgonrutinerna - hur ska vi hinna göra oss klara? När måste vi egentligen kliva upp? Ja, det kommer helt klart att ta ett tag att vänja sig. Och jag kommer säkerligen vara trött, det har jag räknat med. 

Idag har vi varit på visit på jobbet och surrat med mina gulliga kollegor. Många av dem har lämnat småbarnsåren bakom sig, men det kändes ändå skönt att ventilera min oro med dem. Kanske just eftersom de redan varit där. They survived! Nils charmade alla i vanlig ordning, sprang runt och stal skor till höger och vänster och käkade upp Anitas strips. Han kommer att klara sig finfint när han börjar förskolan. Han vill iakkta en liten stund, men sen är det full rulle. Då spelar det ingen roll om mamma följer eller inte, är man på äventyr så är man!

Nu vilar Nils en stund och sen ska vi iväg igen, lite ärenden och annat som väntar oss den här eftermiddagen! Full rulle även på mamman alltså! 

Skumtomtar

Jag tror jag går åt! Marcus har jobbat idag, och det har vart så grymt långtråkigt här hemma! Inget trevligt väder ute med storm och blixthalka! Så jag har suktat efter skumtomtar! Marcus har nämligen köpt en låda med jultidningarna som vi har som bjudgodis och den lådan har jag öppnat och stängt hela dagen lång! Öppnat, luktat, suktat, stängt, öppnat, luktat, suktat, stängt. Vad är det med socker som gör att det är så fruktansvärt svårt att vara utan det? Särskilt när man är trött och har tråkigt. Än så länge har jag inte stoppat i mig någon. Vi får väl se hur länge jag klarar att hålla mig.



Äntligen helg!

Känns som om den här veckan varit full av en massa göranden, så nu känns det så skönt att helgen äntligen är här! Vi har haft strålande väder idag, så jag och Nils klev i ytterkläderna och gick på pulkpromenad hem till min mamma för en kopp te och lite surr!
 
Det känns precis som vår! Så underbart härligt!
 
Nu vilar Nils och jag har slängt in en blomkålsgratäng i ugnen som jag ska ta med hem till min storebror ikväll. Det blir gomiddag och sällskapsspel med mina syskon, inte dumt! När man undviker de största kolhydratsbovarna så får man jobba lite extra sådana här gånger, men det är lätt värt det! Vägde och mätte mig i morse, och blev glatt överraskad! Jag trodde nämligen inte det hänt så mycket på sistone! (Det måste vara alla mina tankar på godis som satt sig i huvudet!) Jag hade fel kan man säga! Jag vägde och mätte mig för första gången för 4 månader sedan, och sedan dess ser resultatet på vågen och måttbandet ut såhär (inom parentes är sista månadens resultat):
 
På vågen:
-13,7 kg (-3,8 kg)
 
På måttbandet:
Vad: -2,5 cm (-1,5 cm)
Knä: -2,5 cm (ingen skillnad)
Lår: -6 cm (-1,5 cm)
Höft: -8 cm (-1 cm)
5 cm nedanför naveln: -12 cm (-1,5 cm)
Över naveln: -12,5 cm (-0,5 cm)
5 cm ovanför naveln: -5,5 cm (-1 cm)
Under byst: -8 cm (-7 cm)
Byst: -11,5 cm (-5 cm)
Överarm: -3 cm (ingen skillnad)
Hals: -2 cm (-1,5 cm)
 
När jag berättade för Marcus i morse undrade han hur jag kunde veta att jag mäter på exakt samma sätt? Det vet jag inte. Men jag mäter på ungefär samma sätt, och oavsett om måtten stämmer på millimetern eller inte så står en sak klart - jag har blivit mindre!
 
Måste man då mäta allt detta? Nej, det måste man inte! Men jag är ändå glad att jag har gjort det, för måttbandet har ibland hjälpt mig att se de förändringar som jag inte kan se i spegeln. Gladast är jag egentligen för alltihop, men det minskade måttet runt naveln/midjan känns ändå allra allra bäst! Jag är så glad för att jag gjort det här för mig själv, ett steg i rätt riktning mot ett hälsosammare och förhoppningsvis längre liv! 

En dag på LTU

Lämnade av Nils och Marcus på kyrkan i morse, där väntades det fotografering för lilleman - hans allra första "skolfoto"! Ska bli spännande att se sen! Skyndade jag vidare till Luleå där jag haft ännu en spännande innedag på universitetet. Språktypologi kan verkligen get me going! Läraren är dessutom min absoluta favorit, och det underlättar ju helt klart. När jag kom för att hämta Nils hos mamma hade hon gjort revbensspjäll till middag - eh, mums!! Skönt slippa ställa sig och laga middag när man kommer hem och är hungrig efter en heldag borta! Tusen tack kära mor!
 
Såhär vackert kan man ha det på vägen till plugget! 
 

Helg och farsdag!

Vilken härlig helg vi hade! Marcus var ledig och vi la alla måsten hemma åt sidan och gjorde roliga saker istället! I lördags åkte vi till Klövern och hälsade på Marcus mormor och hans moster som var på besök! Vi blev bjudna på middag hemma hos Rickard och Emma, både gott och trevligt! I söndags var det farsdag och då hade Nils planerat in en liten överraskning till sin pappa! Vi kidnappade pappsen och åkte till äventyrsbadet i Piteå! Vilken härlig familjeaktivitetet - rutschkanor och bubbelbad och ångbastu! Nils tyckte det var kul, Marcus tyckte det var kul och jag tyckte såklart också att det var kul! Sen körde vi in till stan. Nils fick sova i vagnen medan vi åt gott på Pentryt och sen åkte vi hem igen för att fira lite andra pappor på deras dag! Bra helg helt enkelt! 

Nu ska vi snart göra oss klara och åka upp på kyrkans vuxenbarn-grupp en stund! Jag har massor av saker inbokat i veckan, läkarbesök på Sunderbyn (gallbesvär) och innedag på LTU. Men idag är vi lediga! 

Efterrätten som Rickard gjort i lördags - så gott! 

Farsdagslunch på Pentryt.


Snälla tomten!

Jag vet att det bara är november än. Det är länge kvar till julen. Men jag älskar julen och har redan börjat smygpynta lite här hemma. Julklapparna är snart inhandlade och julmaten planerad. Sån är jag. Många har frågat vad Nils önskar sig av tomten, och nu ikväll har han äntligen berättat. Så vi har googlat lite bilder och satt ihop en liten önskelista för alla er, som precis som jag, gillar att vara ute i god tid. 
 
 
Stjärnor i taket - Såna där lysande mysiga saker att fästa i taket, det önskar sig Nils!
 
Bobby car - En riktig klassiker. 
 
Bob - Ja, en bob vill Nils ha! 
 
Virkade fikabitar - Här ska det fikas!
 
Lektält - Gärna just detta på bilden (cirkustält från Ikea) men andra går såklart också bra!
 
Småbilar - De får mer än gärna vara begagnade så länge de är hela! 
 
Thermos - Nils börjar snart på förskolan och behöver en stålthermos som rymmer 0,5 liter till alla mysiga utflykter i förskolan och så småningom även skolan!
 
Djurbabuschkor - Såna här finns att hitta på lite diverse ställen just nu, och ett sådant gäng skulle Nils vilja ha!
 
Legomatta - Ett litet syprojekt till någon händig kanske? Nils vill ha en matta som kan dras ihop till en påse och som därför fungerar både som byggmatta och förvaring i ett! 
 
Leksaksakvarium - Jag har ingen aning om vart man kan hitta dessa, men Nils brukar vara på Familjecentralen en gång i veckan och där har de ett sånt här roligt akvarium i plast! Han vill alltså inte ha ett riktigt ett!
RSS 2.0