Meatloaf och gino!

Köttfärslimpa som serverades med kokt potatis, kokta morötter, brunsås och lingonsylt till middag idag. Jag tog 0,75 dl ströbröd, hällde 1,5 dl mjölk över och lät det stå medan Marcus hackade en gul lök superfint. Blandade i ett ägg, den hackade löken, rikligt med allround- eller grillkrydda och 500 g köttfärs i det svällda ströbrödet. Rörde ihop allt till en smet (men passa så att köttfärsen inte blir trådig). Smörjde en ugnsform, formade en limpa av smeten och lade i ugnsformen. Klippte ett baconpaket på hälften, klädde limpan med bacon och hade limpan i ugnen ca 45-60 minuter i 175 grader. 
 
Och gino på banan, jordgubbar och kiwi till efterrätt! Med en klick glass och en kopp kaffe är det här både enkelt och smarrigt! Skiva frukten, riv vit choklad över och skjuts in i ugnen, 250 grader i ca 10 minuter. 
 


Kommentarer
Marcus

Mums, det där var ju riktigt gott :) Bra jobbat!

2012-11-13 @ 00:00:42
Hanna - sjuksköterskestuderande

Mmm, gino! Är även gott att sätta lite kokos på om man gillar det :D

2012-11-14 @ 18:36:43
URL: http://mittliviovik.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0