En Stockholmstripp senare!

Förra veckan åkte jag och Nils på en liten minisemester. Det var spännande att åka själv med ett barn, och för Nils blev det första gången med tåg (ner till Stockholm) och första gången med flyg (på hemvägen)! Och en massa andra första gången - första gången med tunnelbana och med färja och första gången på resa själv med mamma! Till exempel! Men det gick bra, och vi hade ett par fina dagar i våran storstad med fint väder och trevligt folk! 
 
En trött kille på tåget ner.
 
 Tisdagmorgon i ottan och Linnea kom för att möta oss! 
 
 Här bodde vi! Hemma hos Linnea och Jonas, alltså.
 
 Lyckan var gjord när Nils upptäckte att det fanns en fruktskål!
 
 Och det skulle självklart smakas på allt. 
 
 Linnea knäppte den här bilden när hon lekte med min kamera. 
 
 Fika på stan med de här charmtrollen!
 
 Sol i kungsträdgården.
 
 Klarblå himmel över slottet.
 
Tisdagen spenderade vi hemma i lägenheten och tog igen oss efter resan. På eftermiddagen drog vi ut på stan en sväng och sen hängde vi med Kerstin hem till hennes lya. Där fick jag ny frisyr, kortaste klippningen hittills och jag är jättenöjd. Men först var jag lite chockad, om jag ska vara helt ärlig. 
 
Kvällspromenad förbi Globen på vägen hem från Kerstin på tisdagskvällen.
 
Onsdagen spenderade vi på Skansen där vi kikade på alla djur och letade efter kaffe åt Linnea. Akvariet var helt klart det bästa med dagen, och då tänker jag mest på alla fina fiskar och på krokodilerna och hajarna och aporna! Och surikaterna. Däremot inte så mycket på nakenråttor och spindlar och ormar. Usch. Läskigt med sådana djur tycker jag!
 
På min begäran tog vi färjan över till Djurgården och Skansen! 
 
 Lemurerna - fina men lite läskiga! 
 
 Den stora krokodilen - så himla häftig!
 
Akvarium med massor av coola och annorlunda fiskar - Doris från Hitta nemo bodde till exempel där!
 
Sen kikade vi ju på resten av djuren också såklart - hästar, grisar, ankor, kor, björnar, lodjur, får, älgar, påfåglar och getter bland annat! Inte en enda coffeeshop förrän vi gått hela varvet runt och då hade nöden inte längre någon lag. Precis när jag trodde att Linnea skulle falla i tårar hittade vi en liten restaurang. Paus för samtliga deltagare med diverse intag av föda, och sen bar det iväg igen. Lill-Skansen var en riktig dundersuccé, och där fick Nils krypa av sig lite innan vi begav oss hemåt.
 
Gott om äldre hus fanns det också på Skansen, men vi var mest där för djuren!
 
 Kaffe- och bananpaus med höns springandes runt benen, det var något nytt!
 
I de små husen på kullen kunde man kika in och upptäcka olika saker! 
 
 Räven!
 
 En nykläckt gullig liten kyckling!
 
 Inne i barnens stall fanns det djur som man kunde sköta om. 
 
 Här står vi och kikar på griskultingarna som ligger och solar.

Torsdag och Linnea begav sig till jobbet. Jag och Nils tog bussen ut till Nacka för att se om "min tant" som jag var inneboende hos för tio år sedan levde och bodde kvar - och det gjorde hon minsann! Där blev det lunch och fika på balkongen. Kul att se henne och höra hur det är med henne nu för tiden! 
 
"Min tant" som ser precis likadan ut nu som för tio år sedan!
 
 På eftermiddagen promenerade vi i Gamla stan och kikade i små mysiga butiker!

Fredag var det resa-hem-dag. Nils första flygning. Han missade sin förmiddagsvila och var därför grymt speedad på flyget. Som tur var hade jag en väldigt engagerad resgranne som sysselsatte honom hela flygresan. Tillsist hoppade han över till henne och satt där och kikade ut över vidderna. Nils är, som jag säkert nämnt tidigare, inte den knussliga typen. När jag spände fast honom för landning somnade han i min famn, utmattad av all lek. 
 
Här är vårat flyg!
 
 Nils har kul med sin nya reskompis!
 
Det har med andra ord varit en lyckad semester! Här hemma har vi sovit ikapp oss allt vi kan. Nils har sovit 13 respektive 14 timmar nattetid och 1-2 timmar dagtid. Och jag har också sovit bra, men är fortfarande trött ändå. Helgen har rullat på med en väldig fart, Luleå och fika med gamla pluggkompisar i lördags och Piteå för dop igår. Därför har vi bara varit hemma och tagit det lugnt idag, laddat batterierna. En liten promenad till syrran är vår längsta färd. Och det räckte gott och väl!
 


Kommentarer
Malin

Vilken härlig resa ni verkar ha haft! =)
Jättemysiga bilder! =)
Å rääääääven!

2013-09-03 @ 23:17:17


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0