Nils 16 månader (lite drygt!)

Ja, nu har Nils hunnit bli 16 månader (lite drygt) och det känns som att det var längesedan jag skrev om vad som händer och sker i hans lilla liv. Just idag är han febrig, tand nummer 11 är nämligen på gång och det är aldrig roligt när tänderna ska kika fram! Nils som i vanliga fall ALDRIG är stilla, vill sitta i famnen och mysa - och ibland är inte det heller bra! 
 
Sömn: Nils sover som en björn. Uppdelat på två vilor (en på natten och en på dagen) sover han sammanlagt mellan 13-16 timmar per dygn! Klockan 19 är det läggdags och då somnar Nils själv i sin egen säng (inget skrik eller gnäll numer, men ibland hör man honom på babyvakten när han kastar ut gosedjur och nappar ur sängen eller jollrar lite för sig själv). Sen sover han i ett fram till mellan 7.30-9.00 på morgonen! Han är uppe och härjar en stund, men somnar mellan 11.30-12.30 och sover allt mellan en och tre timmar, och sen är det full rulle igen! 
 
Mat: Nils äter bra, men spottar ut det han inte vill ha och då gäller det att vara med om man inte vill ha mat överallt! Oftast är det mosad potatis, potatis, kokta morötter och annan mat som smakar väldigt lite som åker ut igen! Kryddstark mat är en av Nils favoriter! Han tycker också mycket om ost, oliver, riskakor ("kaka"), kött och kyckling, nötter, mackor, smör, såser, grädde och bär! Vi undviker fortfarande att ge honom socker i den mån det går, men han har hunnit smaka och tyckte såklart att det var himla gott. 
 
Annat: Nils tycker att det är jättekul att göra som mamma och pappa - skruva i saker, spika i väggen, laga mat, dammsuga och plocka ur diskmaskinen. Tycker det är roligt att stänga skåpar och luckor, skjuta omrking på allt från stolar till leksaker, blåsa ut ljus, "mata" mamma, "prata i telefon", vinka, klappa händerna och göra slängpussar. Har strl 86 på kläder och strl 22 (ibland 23) på skor. Gillar att vara utomhus, att mysa eller busa med hunden Felix och att leka med andra barn (helst ska de vara i 3-4 års åldern). Går, springer ibland och klättrar på möblerna - för att kika ut genom fönster, se vad som finns på skåpar eller för att nå till taklampans lysknapp. Nu när han kan gå tycker han också att han klarar av en hel del annat själv - simma själv, äta själv, borsta tänderna själv och klättra upp i matstolen själv! 
 
Se så stor!


Kommentarer
Malin

<3<3<3

2013-10-27 @ 18:35:17
Anne

Vad stor han har blivit! Vi längtar efter att få träffa er! Kramkram.

2013-10-28 @ 20:19:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0