Nils 16 månader (lite drygt!)

Ja, nu har Nils hunnit bli 16 månader (lite drygt) och det känns som att det var längesedan jag skrev om vad som händer och sker i hans lilla liv. Just idag är han febrig, tand nummer 11 är nämligen på gång och det är aldrig roligt när tänderna ska kika fram! Nils som i vanliga fall ALDRIG är stilla, vill sitta i famnen och mysa - och ibland är inte det heller bra! 
 
Sömn: Nils sover som en björn. Uppdelat på två vilor (en på natten och en på dagen) sover han sammanlagt mellan 13-16 timmar per dygn! Klockan 19 är det läggdags och då somnar Nils själv i sin egen säng (inget skrik eller gnäll numer, men ibland hör man honom på babyvakten när han kastar ut gosedjur och nappar ur sängen eller jollrar lite för sig själv). Sen sover han i ett fram till mellan 7.30-9.00 på morgonen! Han är uppe och härjar en stund, men somnar mellan 11.30-12.30 och sover allt mellan en och tre timmar, och sen är det full rulle igen! 
 
Mat: Nils äter bra, men spottar ut det han inte vill ha och då gäller det att vara med om man inte vill ha mat överallt! Oftast är det mosad potatis, potatis, kokta morötter och annan mat som smakar väldigt lite som åker ut igen! Kryddstark mat är en av Nils favoriter! Han tycker också mycket om ost, oliver, riskakor ("kaka"), kött och kyckling, nötter, mackor, smör, såser, grädde och bär! Vi undviker fortfarande att ge honom socker i den mån det går, men han har hunnit smaka och tyckte såklart att det var himla gott. 
 
Annat: Nils tycker att det är jättekul att göra som mamma och pappa - skruva i saker, spika i väggen, laga mat, dammsuga och plocka ur diskmaskinen. Tycker det är roligt att stänga skåpar och luckor, skjuta omrking på allt från stolar till leksaker, blåsa ut ljus, "mata" mamma, "prata i telefon", vinka, klappa händerna och göra slängpussar. Har strl 86 på kläder och strl 22 (ibland 23) på skor. Gillar att vara utomhus, att mysa eller busa med hunden Felix och att leka med andra barn (helst ska de vara i 3-4 års åldern). Går, springer ibland och klättrar på möblerna - för att kika ut genom fönster, se vad som finns på skåpar eller för att nå till taklampans lysknapp. Nu när han kan gå tycker han också att han klarar av en hel del annat själv - simma själv, äta själv, borsta tänderna själv och klättra upp i matstolen själv! 
 
Se så stor!

På väg i säng!

Precis på väg i säng när jag kommer på att det var längesedan jag skrev något här, så nu kommer ett par rader! Idag har jag hunnit med massor! Sprungit, handlat, haft frukostbesök av min lillebror, fixat med bilder på datorn, haft Linnea på besök och lämnat utgångna mediciner på apoteket. Det är alltid skönt när man lyckats beta av sådana där "borden" som att till exempel lämna utgångna mediciner på apoteket - första gången jag gjorde det, så då förstår ni att det var en del att lämna in! Just det, idag hamnade jag i min första poliskontroll också! Jag har  haft mitt körkort i 8 år, men fram till nu inte lyckats pricka in någon kontroll. Men idag var det alltså dags, blev alldeles stel och nervös och fnittrig. Körkortet dög och ingen alkohol i blodet - ingen större överraskning. Det jag blir nervös över är ju att jag typ ska råka köra över konstapelns fot eller liknande, skulle vara typiskt mig. Men som sagt, allt gick bra och jag fick tuffa vidare! I morse hann jag förbi Kritan och hämta bilden som hon gjort av Nils också, och jag blev jättenöjd! Ju mer jag tittar på den desto finare blir den! Nu är den inramad också, ska bara bestämma vart den ska få hänga! 
 
Originalet.
 
Kritans bild - likt va! 

Om att fatta beslut på tom mage

Jag hade ett moment av riktigt dålig karaktär förra helgen. Eller okej - jag hade ett par moments av riktigt dålig karaktär och de slutade inte för att helgen slutade. Jag har som ni ju vet gett mig själv ett år utan godis, fika, chips, läsk och glass. Sen två månader tillbaka har jag dessutom ätit enligt Gröna kuren (kött, fisk, fågel, bönor, gröna grönsaker, nötter och vissa utvalda fetter). Jag hade bestämt mig för att äta enligt Gröna kuren ytterliggare en månad och sedan övergå till LCHF-kost, sakta men säkert. 
 
Vi kom hem rätt sent efter kalaset i lördags och jag var jättehungrig. Började röra ihop en smet till LCHF-fläskpannkaka åt Marcus och Nils, och insåg någonstans mitt i det att jag aldrig skulle orka ställa mig och laga något annat särskilt till mig. Här någonstans skedde dumhet nummer ett. Jag bestämde mig för att börja äta LCHF - här och nu. Inte så smart. Jag vet egentligen att sådana där beslut fattade på tom mage i minutens hetta alltid är dumma beslut. Jag åt pannkakan och på kvällen var det dags för dumhet nummer två. Jag lastade fram mörk choklad i olika varianter som vi skulle testa, och man kan väl säga att jag provåt ganska mycket. Alldeles för mycket. Så mycket att jag när jag vaknade på söndagmorgon med världens magsmärtor lovade mig själv att aldrig äta mörk choklad eller socker ever again. Och på söndagkväll satt jag likväl där med en chokladkaka i handen. Det blev måndag och till lunch var jag väldigt trött och orkade inte alls sätta mig med mina studier så som det var tänkt. Lösningen - lite mörk choklad. Och snart satt jag där och åt av Ahlgrens bilar som min lillebror köpt och lämnat här. Skit också. 
 
Mitt godisuppehåll höll alltså i 8 månader. Min LCHF-karriär höll i 2 dagar. Jag kan helt enkelt inte äta mörk choklad. Inte som det är nu och kanske aldrig. Vi får väl se. Nu är jag i alla fall back on track. Tisdagmorgon återgick jag till det jag kan och vet fungerar för mig, gröna kuren och periodisk fasta (16+8). Jag behöver den här månaden för att hinna fundera ut hur min LCHF-kost ska se ut. Och för att SUCCESSIVT ta in andra grönsaker, bär och mejerier. Hoppas bara att jag minns det här nästa gång jag har ätit dåligt och blir hungrig.

Söndagsutflykt!

Vid lunch packade vi in oss i bilen för en liten utflykt! Vi skulle hälsa på mamma och Torbjörn i stugan och vandra i skogen. Men först tänkte vi åka förbi Koler (för att kika på en bro) och Glommersträsk (för att kika på en kyrka)! Det var bara ett litet problem - jag hade ingen aning om vart dessa platser låg. Jag är nämligen värdelös på den norrländska geografin, värdelös. Jag trodde att Koler och Glommersträsk var grannbyar, och att de låg typ vid Laver. Bra koll. 
 
Har ni skrattat färdigt nu? Då ska ni få höra. När vi kommit till Koler och tittat på bron skulle vi vidare till Glommersträsk och det var då jag upptäckte min lilla tankevurpa. Jag blev så besviken! Särskilt när jag insåg att det skulle ta lååååång tid innan vi äntligen var i Ljusträsk! Tjurade ett tag i baksätet innan vi bestämde oss för att hoppa över kyrkan i Glommersträsk och bege oss direkt till Ljusträsk. Smart drag! 
 
Blev snart på bättre humör igen för i Ljusträsk blev det kaffe och promenad och middag! Helgen och utflykten var räddad! Jag älskar verkligen att promenera i skogen på hösten! Tog med både Marcus, Nils och Felix ut! 
 
Lite mellanmål blev det när vi äntligen kom fram! 
 
Nils är verkligen duktig på att traska på trots ojämn mark! 
 
Mina absoluta favoriter! ♥
 
Jag och Nils! ♥
 
Ramla gör man ju också såklart! Och när man ändå sitter ner kan man ju likväl passa på att vila benen en liten stund!
 
Innan vi åkte hem igen blev det middag med finfin utsikt! 


Effektiv jamen nanting!

Lämnade bort Nils till svärmor ett par timmar på förmiddagen, och blev sådär sjukt effektiv! Sprang en tur, städade och hann rengöra utemöblerna inför stundande målning! Och duschade! 
 
Nu står möblerna på tork innan de ska in i källaren 
där de ska bli vita och fina! 
 
Nils sover och jag ska passa på att plugga lite, är det tänkt! När Marcus slutar jobbet vid 14-tiden drar vi till Piteå på kalas! Och imorgon har vi ledig dag ihop! Älskar familjedagar, då drar vi ofta på små äventyr! Trevlig helg på er! 
 

Hösten hösten hösten!

Det blev en lugn förmiddag idag, och medan sonen vilade middag tog jag upp skolböckerna. När han sen vaknat blev det mellanmål och sen begav vi oss ut på byn. Biblioteket och lite butiker var det som gällde, och efter det stannade vi ute och lekte bland alla löven. Solen som sken så varmt i morse hade för längesedan övergett oss, men vi tog vara på dagen ändå! Och när Marcus slutade jobbet gick vi till Elkedjan för att möta upp honom. Nils fick gå hela vägen dit och hem fick han åka famnen. Nu sover lilleman och jag funderar på att snart göra detsamma, är så väldigt trött och frusen idag - förkylning på gång? Hoppas inte!
 
 
 
 

Godmorgon helgen!

Idag är jag en tröttis som ligger kvar och drar mig medan sambon hoppat i duschen och sonen leker i sitt rum. Det har varit en tuff vecka och jag kallar den här veckan "fyrkanten runt": onsdag var vi på babysim i Piteå, torsdag var jag på LTU hela dagen lång och igår tog jag med mig Nils till Boden! 

Jag har nämligen länge haft ont i mina fötter, särskilt på kvällarna när jag använt dem hela dagen. Det är konstaterat att jag har ett extra båtben i varje fot, och det är det benet som (på grund av hur jag går) smärtar på kvällskvisten. Det går att operera, men det är stor chans att det inte blir bra. Istället ville jag testa att göra inlägg till skorna och korrigera problemet på så sätt. Därav gårdagens besök till Boden - de verkar helt enkelt vara bäst på skoinlägg här i Norrbotten! Så nu får vi hoppas att det lättar lite! 

Köpte också två par bekväma och fotriktiga skor när jag ända var på plats! Eller okej, ett par som är perfekta med mina inlägg och ett par som inte funkar lika bra med inläggen men som jag blev totalförälskad i såklart! 

Såhär ser mina nya fina skor ut! 





När ska jag lära mig?

Herregud! För ett tag sedan la jag Marcus mobiltelefon på biltaket när jag skulle spänna fast Nils. Den blev mos, men med hjälp av hemförsäkringen fick Marcus en ny telefon. Då kan man ju tycka att jag borde lärt mig att inte använda biltaket som en avlastningsyta! Men icke! Idag när jag skulle från babysimmet så la jag plånboken på biltaket medan jag spände fast Nils. Väl framme i stan fanns ingen plånbok kvar! Åkte tillbaka och letade i förtvivlan, men då ringde en härlig tjej som hittat min plånka och räddat med den hem till sig! Gissa om jag blev glad! Ja, det blev jag! Nu återstår bara att se om jag lärt mig den här läxan eller om jag behöver en påminnelse längre fram om att INTE lägga saker på biltaket. Punkt. 

Morötter blev det också!

På kvällskvisten i förrgår tog jag pannlampan och gick ut i landet! Och morötter blev det faktiskt! Nästa år ska jag öka på jorden i pallkragen och inte så morötterna lika tätt samt gallra tidigare! Men för att vara första året är jag grymt stolt! 



RSS 2.0