Resultatet av gårdagens shopping

Marcus har åkt på jobbet och Nils vilar middag. Då tänkte jag att det passar bra att kasta in ett litet blogginlägg. Både jag och Nils sov förresten drygt en timme igår efter mitt förra inlägg, och vaknade av att sambon plingade på dörren (förstod först inte att det var det som lät, tyckte jag hörde en melodi och kunde inte förstå vad det var riktigt). Det var inte lönt att försöka lägga Nils sin vanliga läggtid igårkväll efter den sena vilan, så han fick lite uppesittarkväll. Jag tackar gudarna varje dag för att Nils sover till kl 8 varje morgon, det är verkligen guld värt. Och peppar peppar förstås! 
 
Idag har vi inte mycket inplanerat. Eventuellt tar vi en promenad hem till mamma när Nils vaknat, men annars ska vi bara ta det lugnt och invänta Marcus hemkomst. Ikväll tänkte vi åka till Marcus mormor i Klövern och säga hej, kanske kika in hos lille Algot och se hur det går för lilla familjen. 
 
Här kommer som utlovat bilder på gårdagens fynd. Jag är verkligen inte bra på att fota kläder, hinner alltid bli irriterad för att plaggen ser så konstiga ut på bild. Någon som har något bra fototips? Jag kanske får strosa runt bland modebloggarna och hitta lite fotoinspiration. Det här är i alla fall största delen av vad jag lyckades plocka med mig hem igår! Det var rea precis överallt, och det gillar jag! Då kan det hänga med lite otippade plagg hem, sånt som man inte skulle betalt fullpris för. Som tröjan med änglavinglar på bilden högst upp till vänster, en sådan där snyggful tröja som jag inte vet om jag någonsin kommer att använda. Men den kostade bara 50 spänn, och det kan den väl vara värd! Tunikan på bilden längst ner till höger är en riktig favorit och gårdagens enda fullprisfynd, älskar den! Det är en riktig Lillemortunika. Mysigt tantig med stil. 
 
Ett par mörkblå leggings med vitt tryck, ett linne, en t-shirt med bling-bling på axlarna, en röd- och vitrandig baströja, en tjockare tröja med änglavingar på ryggen, två knyttunikor (en aprikos med blommor och en svart), en kofta, en skjorta med bling-bling på axlarna och så den fiiiiiina fina tunikan. 
 
 

En dag i stan

Precis hemkomna från en dag i stan tillsammans med Nina och Ann. Och Nils förstås, eftersom hans pappa arbetar idag. Jag följde mest för att det var trevligt med umgänge, och för lunchens skull såklart! Jag har nyss varit i stan så jag kände inte riktigt att jag behövde något. Men så erbjöd sig Ann att agera "nanny" till Nils och jag fick helt plötsligt två händer fria! Och oj vad de där händerna arbetade, roffade åt sig plagg efter plagg TILL MIG SJÄLV!

Så nu känns det som om jag har en helt ny garderob med mig hem! Jippijoho! Jag ska visa senare, men nu ska jag lägga mig och vila en stund innan Marcus kommer hem från jobbet!
 
Jag som inte skulle ha något! 
 
 En trött "nanny" på väg hem från stan.

 

 

1-årskontroll för Nils

Denna fredag promenerade vi bort till vårdcentralen för 1-årskontroll. 78 cm och 10,5 kg. Nils plockade duktigt upp gemet ur barnläkarens hand när hon sträckte fram det till honom. Sen var det dags för sprutan. De tidigare gångerna har Nils knappt reagerat på sprutorna, och jag har inte gjort så big deal av det heller. Idag var det annorlunda. Inte så konstigt kanske, grabben är nu väl medveten om sin omgivning. Uppmärksam, kan man säga. Nyfiken. När första sticket kom så satt han i mammas knä och lekte med en färgglad boll som han fått låna av snälla BVC-sköterskan Gunilla, och tjöt rätt ut när hon stack honom. När det var dags för andra sprutan tyckte Nils att Gunilla kunde hålla i bollen istället, inte ville han ha den! "Okej okej, du får din dumma boll bara du inte sticker mig en gång till!", men det gjorde hon! Och nu kom tåren. 
 
Som tur var gick det snabbt över, och gråten byttes ut mot skratt när Gunilla blev sådär busglad. När hon gick iväg längs korridoren för att hämta en flaska D-droppar så stack Nils glatt efter, så jag tror minsann att hon blev förlåten för de där sticken i alla fall! 
 
Resten av dagen har vi lekt soffpotatisar. Jag har varit trött och Nils har varit både febrig och trött, så vi har vilat och busat och kramats och pussats, och Nils har bitit mig i tårna samt petat mig i ögat. Mysigt. Nils har egentligen gått över till en vila på dagen, men idag tog han en extra powernap. Somnade i mina armar, och drömde helt uppenbart mardrömmar om den där läskiga sprutan för han kved och gnällde i sömnen ett par gånger. Nu är han dock i full fart igen, promenerar runt runt här längs väggarna i matsalen och försöker få tag i blomkrukor och annat som jag flyttat längst in i fönstrena. Hur gör man sen? Plockar bort allt helt och hållet? När får man ställa tillbaka blommorna i fönstrena? 

Löpning

Ja, jag hade ju tänkt att jag skulle börja springa lite. Löpa. Ibland. Typ någon gång i veckan i alla fall. Men det har ju naturligtvis inte blivit. Förrän ikväll. För övrigt är det så att så fort jag nämner ordet löpning, eller pratar om att löpa, då fnissar sambon som om han vore i tidiga tonåren - det är tydligen "ingen som använder det ordet längre" och "det är ju bara hundar som löper". Och jag som är tjurig av mig, jag löper löper löper! Såklart!

Nåväl, ikväll var det alltså löpning på schemat. När jag kommit hem från en riktigt trevlig tjejmiddag och lagt Nils, och sambon äntligen steg innanför dörren var jag redo att ge mig ut! När man löper så är det viktigt vad man har på fötterna, det vet jag. Så jag tänkte att jag kunde unna mig ett par fina löparskor, nu när jag skulle börja löpa. Så fick jag en snilleblixt och kikade i förrådet och jajamän! där låg ett par i princip splonkarns nya (kanske använt max 3 ggr) löparskor! Vilken himla tur! Om jag inte minns fel så unnade jag mig dem sist jag var såhär duktig och skulle börja löpa! Hehe, dåliga odds kanske? Men härligt med nya fräscha (gratis!) löparskor nu när min löparkarriär äntligen ska sätta fart på riktigt!

Kopplade hunden i selen. I selen får han äntligen dra och jag tänkte att det kunde vara skönt med lite draghjälp såhär de första gångerna när man är ute och provlöper. Kanske blir det lite lättare så att man orkar hålla ut de här första överjävliga gångerna. När jag promenerat upp lite fart (och tagit mig in i skogen där ingen ser mig) så började jag alltså springa. Lite till och från. Svårt att jogga medan hunden sliter i en, så det blev mer löpning i intervaller ikväll. Det var tungt, det var jävligt, det var svårt att andas, ont i högra delen av bröstkorgen och axeln, lite överallt faktiskt (ja, ett tag tänkte jag att nog vore det väl typiskt om jag skulle gå och dö nu när jag ÄNTLIGEN BÖRJAT LÖPA) Och när jag började varva ner för att gå hemåt började det regna. Såklart. Väl hemma igen öste regnet ner.  

En trött hund och en trött matte, men vi överlevde och det firade vi med kaffe och mys på bron medan regnet smattrade mot asfalten. Jag älskar när regnet öser ner, liksom förlamar omgivningen i en riktig kalldusch som ingen riktigt rår på. Allt liksom stannar upp ett par minuter. Det låter så härligt, och luktar så gott. Och så kan man andas lite lättare när det passerar bort.

Det var den löparturen. Men nästa gång tror jag att Felix får en egen promenad. Jag löper kanske bäst om jag får löpa själv? Felix är ju faktiskt en hanhund, och de ska ju faktiskt inte löpa

Trädgårdsliv

Ja, de senaste tre dagarna har jag levt trädgårdsliv deluxe här hemma på gården. Frukost vid utemöblerna, utelunch, Nils har badat i poolen och Felix har fått slippa hundburen och istället varit ute med oss och busat. 
 
Våran fina, kloka vovve!
 
 
 Nils blev lite busig när vi invigde poolen som han fick i present av tjejerna!
 
Jag har njutit av att landet är klart, att lupinerna blommar och haft sommarkänslor på riktigt - drömt mig bort till farmor och farfars Petbergsliden och blommorna och spaljeerna och sniglarna och utebadkaret som jag upplevde som liten. 
 
 
  
 Lupinerna runt flaggstången står i full blom.
 
Just nu blev jag tvungen att gå in en stund. Vi har varit ute på morgonen, men så lät jag Nils somna i sin spjälsäng och hade babyvakten på medan jag återgick till utelivet en stund. Jag har beskurit häcken och hallonbuskarna och krattat ihop färskt gräsklipp för att lägga mellan jordgubbsplanterna. Dessvärre tog strömmen i babyvakten slut, så nu är jag inne och laddar batterierna medan Marcus är ute och klipper gräset. Marcus har nämligen ledigt idag, känns underbart lyxigt med en hemmaman mitt i veckan! 
 
Vad gäller landet så har allt kikat upp nu, och jag har börjat gallra bland rädisorna som fått ca 8 cm blast. Morötterna har precis kikat upp. Ärtskidorna är på god väg. Jordgubbarna och smultronen frodas (fast inga bär än såklart!), och rundpotatisen har kommit upp ordentligt medan mandelpotatisen precis kikat fram. Vi är där och kikar varje dag, ibland flera gånger, för att se när det växer. 
 
Saknas fortfarande lite grus i gångarna, men nu har jag paus i trädgårdsfixandet.
 
Nils bästa sätt att ta sig fram ute - krypgå!

Helgens filmer!

Minns knappt sist som jag orkat hålla mig vaken en hel film, men i helgen hände det - två gånger dessutom! I lördags när vi tagit oss hem från Tjapps kom ett gäng vänner över för att se film. I flera veckor har vi nämligen väntat på att Les Misérables skulle dyka upp i brevlådan, och i torsdags kom den ÄNTLIGEN! Vi hade hört både bu och bä, så jag var lagom förväntansfull. Jag är ju en sucker för musikaler, och det är ju ändå stora skådisar med i Les Misérables. Och helhetsintrycket blev ändå bra! Kanske inte den bästa musikal jag sett, och kanske hade den varit bättre om de inte hade sjungit precis vartenda pyttelitet ord! Och om Hugh Jackman varit liiiiiite bättre på att sjunga, alternativt om han kunnat vara tyst när de andra (som faktiskt var rätt hyffsade på att sjunga) sjöng! Men jag gillade storyn, musiken och skådespelarinsatserna. Helt klart sevärd film!
 
Inte den bästa musikal jag sett, men klart sevärd!
 
Igår var vi ett gäng som såg Hansel and Gretel, och den var också värd att se, trots att den var lite väl läskig och splattrig för min smak. Jag undviker ju i det närmsta skräckfilmer, för jag vet ju att jag blir så himla mörkrädd. Men den här gången hade jag ju ingen aning om att filmen skulle vara läskig! Nåja, jag fick då sova gott ändå! Filmen hade fått kritik för att den inte var "som Hans och Greta ska vara", men det tyckte jag personligen bara var bra! 
 
Lite läskig och splattrig, men ändå klart godkänd!
 

Midsommar 2013

Marcus var ledig både midsommarafton och midsommardagen i år, så på fredagmorgon packade vi in oss i bilen och åkte till Ljusträsk för att fira midsommar tillsammans med mamma och Torbjörn. Dagen började med en utflykt in till Moskosel för att äta nyrökt röding på campingen (såååååå himla galet gott!) och kika på rallarmuséet. Tillbaka i Ljusträsk blev det jordgubbstårta och tipsrunda och dans runt midsommarstången. När det sen blev dags för Nils att lägga sig åkte vi till mamma och Torbjörns stuga i Tjapps. Där dukade vi fram smörgåstårta till kvällen, satt uppe och surrade till midnatt innan vi gjorde natt. Jag älskar verkligen att vara i Tjapps, kan slappna av in i själen och bara njuta och vara. Och jag får energi, så mkt energi att jag på midsommardagen först tog en promenad med vagnen och sen en springtur med Felix. Jag har länge längtat efter att springa av mig lite, så passade på där uppe där ingen ser! Det gick faktiskt över förväntan, så snart är jag väl redo att börja jogga här hemöver också. Vi får väl se. En väldigt härlig midsommar hade vi i alla fall, och det var ju det jag skulle skriva här!
 
 
 
 
 
 
 

Fujidirekt levererar!

Jag har kanske tidigare nämnt att jag har suttit och pysslat med lite fotoböcker med bilder från 2012. Fram till och med mitten av förra veckan hade Fujidirekt nämligen 50% rabatt på fotoböcker, och eftersom deras fotoböcker är de som jag hittills gillat bäst (gillar främst fotokvalitén och det tjocka pappret) så fick jag lite stressigt med att ordna med det. Eftersom det skulle odlas i landet och Nils bestämde sig för att fylla 1 år i princip samtidigt så hade jag minst sagt fullt upp. Men fyra fotoböcker blev det, ett samlingsalbum för året 2012, ett album med Nils första år i bilder, ett album med bilder från vår resa till Gran Canaria och ett album med bilder från vår bilsemester till Göteborg och Skåne i höstas. Nu har de kommit (så snabbt det gick, bara 4 arbetsdagar!) och jag är verkligen supernöjd med resultatet! Beställde även lite lösa foton, både i vanliga 10x15 och ett par förstoringar. Lite ska ges bort och lite ska behållas - in i Nils första år bok och eventuellt upp på en fotovägg. Men nu medan Nils vilar i vagnen sitter jag bara här och njuter med en välförtjänt kopp kaffe och bläddrar bland förra årets händelser. Och den största av förra årets händelser? Att Nils kom till oss förstås! Känns som att det märks i böckerna också..
 
 
När jag nu ändå tillägnar detta tillägg till fotografier så måste jag bara berätta om något både lustigt och besvärligt. Det har blivit fotat en hel del sedan Nils kom, om jag säger så. Både med systemkameran och med mobilen. För ca två veckor sedan sa min telefon helt plötsligt (utan förvarning!) att jag inte kunde ta någon mer bild eftersom det inte RYMDES. Eh. Va? In med bilderna i datorn, tänkte jag... så är det ju bara att tuta och köra igen! Men då säger datorn att hårddisken är full? Nu förstår jag ingenting. Det här är ju helt sanslöst! Så nu har jag börjat lägga över alla bilder, med start 2005, på vår bärbara hårddisk. Och nu undrar jag två saker! Hur gör alla andra som fotar, hur lagrar de sina bilder? Bör jag skaffa en hårddisk till så att jag har två kopior av bilderna, ifall att den ena hårddisken går sönder? Tacksam för svar!

Bildbomb från Leos lekland

Igår var vi på vift hela dagen, först var jag och Nils på Leos lekland (medan Marcus jobbade) och sen åkte vi hem till våra vänner Frida och Micke i Piteå för att hälsa på lite och träffa deras yngste familjemedlem - lille Silas! Tänk att Nils var sådär liten en gång i tiden, går knappt att förstå ett år senare.. Glömde såklart ta någon bild på det lilla underverket, var fullt upptagen med att beundra honom (och försöka komma ihåg hur man håller en sådan där liten en!) Men på Leos knäppte jag av massor med bilder, och här kommer ett gäng av dem! 
 
 Bollhavet blev snabbt en favorit!
 
 Liiiiite överexalterad...
 
 Man måste ju smaka på bollarna också!
 
 Nerbrottad av sin egen mamma, pinsamt!
 
 Krypa i tunnlarna var också kul! 
 
 Ibland när vi hamnade på var sin sida av ett rör drog Nils iväg fort som attan, och då gällde det att vara snabb!
 
 Men ibland kom han tillbaka och hämtade mig. Det är ju lite läskigt att vara på äventyr utan mamma.
 
 Den här orsakade många tårar! Men Nils är tjurig och efter ett par försök lyckades han ta sig igenom utan att falla tillbaka därifrån han kom. 
 
 Näten som omgav i princip ALLT fick mycket uppmärksamhet. Smidigt att öva på att gå längs nätväggarna.
 
Mjuka trappor. 
 
 Mera bollhav! 
 
Viloläge ♥
 
 
 

Grattis Nils!

Igår fick Nils uppleva sin första födelsedag här i livet. Det var både sång, fika, paket och ballonger! Födelsedagsbarnet var på gott humör hela dagen, och somnade gott till kvällen efter allt ståhej. Tusen tack till alla som på olika sätt var med och gjorde Nils dag speciell igår!
 
Själv känner jag att jag är lika trött idag på morgonen som igår när jag gick till sängs. Så idag blir det skönt med en lugn hemmadag, några eftersläntrande födelsedagsfirare dyker eventuellt upp lite senare för att äta upp det sista av tårtan men annars har vi inga stora aktiviteter inplanerade! 
 
Ballongerna var roligast, själva paketöppningen lämnade Nils helst över till någon annan!
 
 
Nils och Kennet i djup diskussion vid fikabordet. 
 
Titta mamma! Så många ballonger!
 
 
 
 
 

Kalasförberedelser!

Idag har vi haft finbesök av Elsa en stund på eftermiddagen, och det var verkligen mysigt! Man kan ju tänka sig att det blir fullt upp att vara själv med två små bebisar, men det gick hur bra som helst faktiskt! Goa, gulliga, busiga gullungar! Nils tycker att det är superkul att skjutsa runt på Elsa i gåstolen, Elsa däremot tycker inte att det är lika kul att bli omkringknuffad.
 
 
 
 
Håller precis på att bege mig i säng efter att ha gjort de sista förberedelserna inför imorgon, när Nils FYLLER ETT ÅR! Är helt slut efter att ha blåst upp alla ballonger, men ska det va så ska det!

En väldans massa jord var det här!

Som jag skrivit förut så har vi haft fullt upp här hemma med att gräva ut och jämna till marken där trädgårdslandet skulle vara. Sen blev det markduk, stenplattor tidningspapper och pallkragar och grus och sand och gud vet vad! Under helgen som var kunde jag äntligen börja plantera, och idag har jag planterat färdigt i landet för i år. Blir lite krukodlingar också, men sen får det vara bra! Jag är ärligt talat lite less efter alla trädgårdsförberedelser, så nu känner jag bara att det får bli vad det blir i år och nästa år kan jag engagera mig mer i själva planteringen. I morse handlade vi in ytterliggare 24 påsar med jord, för de 18 första räckte ju ingenstans förstås! Och då har morötterna, potatisen och jordgubbarna ändå fått sandblandad jord. Sand hade jag nämligen god tillgång till, och eftersom jag läst att det skulle funka så körde jag på det! Ändå kan jag säga att jordnivån i pallkragarna är lite i snålaste laget.. särskilt för morötterna och potatisarna som ju kräver lite djup! Men som sagt, det som blir det blir.
 
Bilen full med jord...
 
Uppifrån huset sett, ner mot bäcken! 
 
Från sidan sett, och nu är lutningen som bortblåst.

Med svärmor i stan!

Som sagt, blev bjuden på en dag med svärmor i stan i lördags eftersom jag fyllt år! Det var väldigt trevligt med lunch och fika och shopping! Och presenter! Bland annat fick jag mig ett par nya fina ballerinor! Gillar de verkligen och håller för tillfället på att gå in dem... Jag får i princip alltid skavsår av nya skor, men den här gången tänkte jag slippa!

Livets fina stunder

I torsdags lämnade vi Nils till svärmor och drog iväg på 30-årsfest! Det var Anders tur att fylla jämnt, och vi höll till ute på udden i Lillkorsträsk. Det är verkligen en idyll där ute, med sjön och skogen och ängarna och kossorna och bastuflotten och badtunnan. Lyckad kväll, måste jag säga! Kameran fick stanna hemma, så några bilder har jag inte att bjuda på den här gången. 
 
Igår åkte vi och hälsade på Olle och Melissa som kommit hem från Malmö. De har köpt en liten stuga i Muskus, så vi gjorde ett kort besök där ute innan vi åkte vidare till Thomas och Birgitta. Felix fick rusa fritt, och passade på att ta sig en ordentlig simtur efter två kanadagäss som lagt till i Muskussjön. Muskus är verkligen en mysig liten by, och Thomas och Birgitta har så mysigt med sjön och bastun och hönorna och lille Snoddas (hund). För att inte tala om deras mysiga lilla hus. Drömmer själv om att skaffa något mindre där ute i Muskus. Men det får bli sen när vi blir lite äldre, och inte har så många stora och tidskrävande projekt här hemma. 
 
Så efter all denna själsbyggande inspiration åkte vi hem och fortsatte med vårt trädgårdslandsprojekt. Nu har vi jämnat färdigt, lagt markduk och sent igår placerade jag ut stenplattor och pallkragar när regnet plötsligt började ösa ner och åskan slog i backen! När inte en millimeter av min kropp var torr bestämde jag mig tillsist för att ge upp för kvällen, min tjurighet till trots. Mysigt med ösregn. Så i eftermiddag eller under morgondagen ska jag fortsätta med pallkragarna och stenplattorna. Men nu ska jag skynda att göra mig färdig, för om en stund kommer svärmor och hämtar mig och Nils - vi ska till stan, shopping och fika på schemat! 

Om att gräva ut och jämna till...

Igårkväll gjorde vi klart utgrävningen av landet. Har tagit massor med tid, men så var det också en väl vildvuxen liten kvadrat på 25 kvm som vi grävt ur. På morgonen fortsatte vi trädgårdsarbetet med att jämna till denna kvadrat. Fy så tungt! Jag försöker välja att se det som ett gratis träningspass, men humöret åker verkligen berg- och dalbana. Träning är helt enkelt inte min favoritsyssla, gratis eller inte spelar ingen roll! Våran gård lutar ju dessutom så jag tror inte det är sant, och det bestämde vi oss för att åtgärda i denna lilla kvadrat..

Men nu har vi tagit paus för idag, duschat och ska iväg på en välförtjänt fikapaus tillsammans med syrran och Jennie och barnen!
 
Uppifrån huset sett, ner mot bäcken! 
 
Från sidan sett, och här ser man att det lutar.. men snart är det rakt!

Betessläpp för våra ko-mpisar!

Här hemma är vi riktiga mjölkslukare kan jag lova! Både jag och Marcus älskar mjölk, och dricker helst det till maten om vi kan. När jag var gravid med Nils gick det lite över styr, och vi handlade hem totalt 14 liter mjölk i veckan - på två personer! Dessutom äter vi fil till frukost ett par dagar i veckan åtminstone, och nu när det är såhär varmt kan det till och med hända att jag tar en filtallrik till lunch. Med andra ord, vi är ganska stora konsumenter av mjölkprodukter! Sen värnar vi såklart om våra norrländska bönder och väljer Norrmejerier, det bara måste man ju! 
 
I morse laddade vi upp inför årets betessläpp på Norrabyn med en fräsch filtallrik till frukost, och som den fröken jag är passade jag på att ha en liten föreläsning för Nils om hur viktigt det är att vi värnar om våra norrländska bönder och om korna. ANNARS KAN VI INTE HA SÅHÄR GOTT FIL TILL FRUKOST! Jag hoppas att han förstod allvaret. Sen tog vi cykeln till bondgården i Norrabyn, drack iskall mjölk i solen och tillsist var det dags.. korna släpptes ut på bete! Nils satt på pappas huvud för att kunna se kossamuorna så bra som möjligt, men självklart var det de andra människorna och barnen som i första hand fångade hans intresse. Jag däremot kände mig som vanligt väldigt fascinerad och lycklig när korna skuttade omkring med sprittande ben och juver som studsar runt som basketbollar. 
 
 
 
Väl hemma igen har vi fortsatt vara ute i det fina vädret ända fram till nu. Det är hej och hå så varmt, och efter lunch och sovstund och bad och mellanmål och lek i solen kände jag att vi behövde en paus från den där extrema solen. Så nu sitter vi inne en stund, Nils polemasar på med sina leksaker och jag skriver ju lite här!
 
Och på tal om bad, så har Nils hunnit med att bada ute både en och två gånger sedan sist. Och det var som jag trodde - ett trött barn i baljan är inte så kul. Ett väl utsövt och mätt barn i baljan verkar däremot vara väldigt kul, för det är plask plask och sång och gung gung och skratt. Så om någon hör ett litet performance, så är det bara Nils som tar sig ett bad här hemma på Björkgatan. 
 
 
 
Baljan är ett fynd från förrådet vårat, perfekt när våran lillbebis ska bada!
RSS 2.0