Loungen

Förra våren gick jag omkring här hemma och var höggravid, sjukskriven och uttråkad. Jag var så less på att allt liksom tycktes stå still här hemma, och efter en hel del övertalning lyckades jag övertyga både sambon och svärfar att det var en renovering som behövdes. Det var ett rum på nedervåningen som stod tomt, eftersom vi flyttat upp vårt sovrum till övervåningen, och vi tänkte att ett mysrum vore på sin plats. Vi kallar numera rummet för våran lounge, och då tänker vi oss lounge som i salong som i umgängesrum. Eller nått. Det är alltså ett sådant där rum som man bara mååååååste ha, eller? Nä. Men har man plats så är det ju kul! Så här såg det ut när vi köpte huset:
 
Sovrum med en mycket praktisk garderobsvägg, som gick hela vägen från den ena väggen och till den andra (om ni förstår hur jag menar?)
 
Sommaren då vi flyttade in gjorde vi en första renovering. Marcus tapetserade en fondvägg, vi satte väv på resterande och målade. Sen rev vi bort heltäckningsmattan och lät få trägolvet slipat. Sen använde vi rummet till sovrum fram till förra vintern då vi bestämde oss för att vi ville sova på övervåningen och flyttade upp sovrummet dit. 
 
Förra våren var det alltså dags för att göra ännu en renovering av rummet. Den här gången började vi med att ta bort garderobsväggen, "bygga till" golvet där garderoben stått eftersom det inte fanns något golv under garderoben och riva bort all gammal tapet. Svärfar stod för underarbetet innan det var dags för Marcus att tapetsera. Vi köpte en ny heltäckningsmatta, för det måste man ha i en lounge och sen var det dags för att ge de gamla listerna lite kärlek innan de sattes tillbaka. Lite möblering och vips hade vi vår lounge! Jag tror att man kan tänka att det där nog blir ett rum som man inte använder (jag skulle nog tänka att det lätt blir ett sådant rum?) men vi använder faktiskt rummet nästan varje dag! Njuter av en kopp kaffe, lite musik, vilar en stund, spelar lite kort eller bara surrar. 
 
Skänken i teak fick vi köpa billigt av en snäll liten farbror, lamporna är från Elkedjan och går i orange. Den gula postern med Beatles hade Marcus i sina ägor då vi träffades, de andra tavlorna är från Dollarstore. 
 
Fåtöljerna är inköpta på Antnäs möbler medan det runda lilla bordet är ett fynd från en loppis i Arcushallen. Stringhyllan är svärfars gamla, och den är perfekt för alla våra barnfilmer!
 
Marcus tjock-TV och till höger i bild skymtar ni ett arvegods efter min farmor och farfar - en teakbokhylla!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0